Свађа у Хумској увертира за дерби

Агенције
Свађа у Хумској увертира за дерби

Београд - Највећи српски клубови Црвена звезда и Партизан одиграће вечерас (20 часова) четврти овосезонски "вјечити" дерби, а први у оквиру Суперлиге Србије.

Највећи ривали састају се већ у другом колу националног првенства, а обје екипе славиле су на отварању такмичења. Звезда је почистила Спартак у Суботици, док се Партизан намучио против Вршца. Номинални домаћин је тим Дејана Радоњића који је коначно имао времена за одмор послије убитачног ритма укрштених утакмица Евролиге и АБА лиге.

- Из искуства ова утакмица има резултатски значај иако је тек друго коло. Дерби је специфичан и све ствари попут статистике и форме падају у други план. Исход је увијек непредвидљив, јер оба тима играју изнад граница могућности, али јасно је да се надамо побједи - рекао је Радоњић.

Ни на овом мечу црногорски тренер не може да рачуна на првог плејмејкера Стефана Јовића, али се у ватру враћа Бранко Лазић. Нишлија би требало да почне са тренинзима ове седмице, али су његови саиграчи показали квалитет и без њега на терену. Свакако да репрезентативни плеј доноси другу димензију Звездиној игри и овај тим није исти када није у могућности да игра. Негативна енергија створила се у Хумској послије побједе над Вршцем, јер су вербални рат имали тренер Александар Џикић те капитен и најутицајнији играч Новица Величковић. Наводно је Џикић понудио оставку, али се то није десило и ваљда су двије стране изгладиле проблеме. Можда је из тог разлога Партизанов стратег био веома шкрт на ријечима пред ову утакмицу.

- Звезда има предност домаћег терена, а у нашим сусретима то има посебну тежину. Добар су тим и имају успешну сезону - кратко је поручио Џикић.

Можда се Џикић узда у ону да његова екипа прича на терену, али је сигурно да са приказаном игром у првом колу "црно-бијели" немају шта да траже против Звезде. Са друге стране Партизан је ривала добио једном ове сезоне и био је то једини пораз Радоњићеве екипе у недавно завршеној АБА лиги. Финале Купа Радивоја Кораћа донијело је компетитиван и неизвјестан меч па ако је судити по тим дуелима, ни овај дерби не би требало да протекне у доминацији једног тима.

Делеон по старом

Комични директор лиге Леон Делеон казнио је Партизан са 36.000 динара, јер ниједан играч није присуствовао конференцији за новинаре послије утакмице против Вршца.

Изрекао је казну од 12.000 динара и Стефану Бирчевићу због техничке грешке на истом мечу. Лига је наставила са праксом из претходних година када је кажњавала тренере за скидање сакоа или играче за ношење хеланки.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана