Surov revanš za Evroligu – Zvezda preko Budućnosti do Superkupa

Srna
Surov revanš za Evroligu – Zvezda preko Budućnosti do Superkupa

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su prvi trofej u sezoni pošto su deklasirali Budućnost za pehar ABA Superkupa – 89:75.

“Crveno-bijeli” su odigrali fantastičnu utakmicu u finalu turnira u Laktašima, pregazili rivala rivala i revanširali mu se za poraz u prošlosezonskom finalu regionalnog takmičenja.

Trener Milan Tomić je tako na najbolji način počeo u beogradskom klubu i već sada je jasno da će biti najveći favoriti da vrate krunu, ka oi da mogu da napadnu trofej Evrokupa.

Duel u hali Igokee u Laktašima riješen je već u prvom poluvremenu, kada su “crveno-bijeli” na krilima dobre odbrane i sjajnog šuta, zatrpali koš rivala. Poslije prvih 10 minuta imali su 12 poena prednosti, na poluvremenu je već bilo 20+ i Budućnost nije bila ni blizu da se vrati.

Vođstvo je u jednom trenutku išlo i do 27 razlike za jasnu poruku pred početak nove ligaške sezone.

Zvezda je pogodila 12 trojki iz 21 pokušaja, a najefikasnije bio je Muhamad Faje sa 14 poena (3-3 za dva, 1-3 za tri) koji je na kraju dobio isključujuću grešku, dok su po 12 dodijali Ognjen Dobrić i Stratos Perperoglu. Zanimljivo je da su obojica sve svoje poene zabilježili van linije 6,75.

Između njih se ubacio centar Maik Cirbes sa 13, dok je dvocifreni bio i Reglend sa 10 poena i 7 asistencija.

S druge strane, istakao se Filip Barovića sa 19 poena, tri poena manje postigao je Danilo Nikolić (u jednom trenutku imao seriju 4/4 za tri), a Erl Klark se zaustavio na 11.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana