Стефан Вујић, средњи бек Стеауе: Позив Србије сам прихватио из прве

Синиша Котараш
Стефан Вујић, средњи бек Стеауе: Позив Србије сам прихватио из прве

Добој - Иако је прошао све млађе категорије хрватске репрезентације, па чак заиграо и за сениорску селекцију, рукометаш Стеауе Стефан Вујић прихватио је позив селекције Србије па већ скоро годину наступа у дресу “орлова”.

Таква одлука изазвала је доста буре и у Србији, а поготово у Хрватској, међутим, момак српских коријена рођен у Ријеци не обазире се на коментаре других.

- Искрено, до мог преласка у селекцију Србије је дошло сасвим случајно. Када сам прешао у Стеауу, на једном турниру сам се сусрео са тада помоћним тренером Србије Марком Исаковићем. Он је познавао мог оца још док је овај играо у зрењанинском Пролетеру и упитао ме је да ли постоји шанса да заиграм за Србију. Нисам имао ништа против, поготово ако они сматрају да им ја требам. Разговарао сам са тадашњим селектором Јовицом Цветковићем и све се завршило брзо. Почео сам да играм за Србију и, на моју срећу, показало се да је та одлука пун погодак - објаснио је Вујић.

Према његовим ријечима, ни у једном моменту није имао бојазни у вези с тим како ће га нови саиграчи прихватити, нити како ће његова околина реаговати на ту одлуку.

- Знао сам да ће ме моји пријатељи подржати и то ми је било најважније. Наравно, увијек се нађу неки људи који једва чекају да умијешају политику у спорт, али се ја на њих нисам обазирао. Добио сам подршку људи од којих сам то и очекивао, и захвалан сам им на томе. Осим тога, познавао сам већину саиграча, тако да уопште није било потребе за прилагођавањем - категоричан је Вујић.

У међувремену је дошло до смјене на челу репрезентације и Цветковића је замијенио Љубомир Обрадовић. Ипак, “орлови” су успјели да изборе пласман на Свјетско првенство и поред силних проблема који су их пратили.

- На крају је то још испало изненађујуће лако. Прву утакмицу баража против Португалије у Нишу одиграли смо феноменално и добили резултатом 28:21. Невјероватно брзо се створила хемија између нас, да смо се чак и ми сами изненадили. Прихватили смо Љубин начин рада, имамо феноменалан однос и комуникацију и испало је најбоље могуће. У реваншу нисмо били баш на нивоу, али је и коначних 25:25 било довољно за велико славље - каже Вујић.

Селекција Србије ће на Свјетском првенству наступити у веома тешкој групи, са Њемачком, Француском, Русијом, Бразилом и Јужном Корејом. “Орлове” сви гледају као аутсајдере, а њима то даје додатни мотив и изазов.

  • Нећемо трчати пред руду! Дошло је до смјене генерација, у репрезентацији је доста младих играча, има их чак и из домаћег првенства, што је велики плус. Очигледно је да је Савез одлучио да окрене нови лист и пружи прилику младима. Нови олимпијски циклус је пред нама и само је важно стрпљење. Сигуран сам да би, ако нас задрже на окупу, а нема разлога да не буде тако, и ако наставимо да овако радимо, то на крају могла да испадне јако лијепа прича - оптимистичан је Вујић.

Стеауа - част и терет

Сјајни средњи бек већ другу сезону носи дрес славне Стеауе и каже да је веома поносан на ту чињеницу.

- Велика је част и привилегија бити дио клуба са таквом историјом. Наравно, то је и обавеза и терет који се лако и са задовољством носи. Велики играчи играли су у овом клубу, који је на петнаестак година буквално нестао. Срећом, у посљедњих неколико година улажу много средстава, али не јуре јер су свјесни да се ништа не постиже преко ноћи. Сада имамо прилику да играмо у Европи, добили смо позив и за наступ у СЕХА лиги, тако да се, корак по корак, враћамо тамо гдје је овај клуб некада био - појаснио је Вујић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана