Стасити нападач из Модриче петоструки стријелац за Рад

Душан Репија
Стасити нападач из Модриче петоструки стријелац за Рад

Модрича - Апсолутни јунак трећег кола Суперлиге Србије је нападач Рада Петар Јелић, који је за 55 минута меча против Вождовца (6:1) постигао пет погодака што до сада нико није успио откако је Србија самостална држава.

Стасити нападач из Модриче и син покојног предсједника Републике Српске Милана Јелића, истакао је јуче у разговору за "Гласа Српске" да му се телефон усијао од позива.

- Зову родбина, пријатељи, новинари... Сви честитају на рекорду. Новинари ме испитују како се осјећам а свима кажем исто: Пресрећан сам, шта друго да кажем. Била је ово моја прва званична утакмица за Рад послије повратка из Кине и успио сам оно што мало којем фудбалеру пође за руком у цијелој каријери. Пет голова на једној утакмици елитног ранга је врхунско достигнуће. Наравно, велику захвалност дугујем својим саиграчима из Рада. Није фраза када кажем да су они исто толико заслужни за сваки мој гол и велику побједу против јаког Вождовца - рекао је Јелић.

Петар Јелић, некада велики таленат, тако је показао још увијек није достигао врхунац у каријери, иако већ има 27 година. Минулих сезона често је мијењао клубове, послије Нирнберга у који је отишао 2006. из матичне Модриче, играо је још и у Русији и Кини, али је највише успјеха имао под палицом једног човјека.

- Послије епизоде у кинеском Гуангдонгу имао сам понуде неколико клубова из Србије, али када сам се чуо са Миланом Милановићем више није било дилеме. Почели смо да сарађујемо у ОФК Београду, затим у Хајдуку из Куле и Новом Пазару, а сада и у Раду. Рад са њим стварно је перфектан, увијек сам пружао добре партије под његовим вођством и надам се да је ово само почетак једне успјешне сезоне како за мене тако и за клуб - рекао је Јелић.

"Грађевинари" су прошле године једва изборили опстанак, али су планови ове сезоне много већи.

- Управа је урадила много у прелазном року. Дошло је неколико провјерених играча, за сада нам иде добро и вјерујем да ћемо у најмању руку бити у средини табеле. Наравно, уколико нам се укаже прилика да нападнемо и неку вишу позицију сигурно ћемо је искористити - нагласио је одлични нападач.

Поред тога што решета мреже голмана по Србији, Јелић је прије нешто мање од годину дана ријешио да прихвати помало незахвалну улогу, да постане предсједник Модрича Максиме, коју је некада успјешно предводио његов отац.

- Дошао сам на чело клуба у врло тешко вријеме, али не кајем се. Иако смо испали у Другу лигу Републике Српске, ријешили смо велики дио дуговања. План је да у идућих неколико година стабилизујемо клуб и поново кренемо ка врху фудбала у БиХ - рекао је Јелић.

На питање како успијева да усклади све обавезе, Јелић је одговорио искрено.

- Кад нешто волиш, ништа није тешко - нагласио је нападач, који је синоћ стигао у Модричу да види мајку и стање у клубу, а већ вечерас поново мора да се јави на тренинг "грађевинара".

Голови за оца

Приликом славља погодака Петар Јелић увијек погледа у небо.

- Као и све голове које постижем и ове сам постигао оцу Милану који је преминуо када сам имао 21 годину. Прекрстим се, погледам у небо, јер знам да би он сада био најпоноснији на мене - рекао је Јелић.

 

У друштву Бобека

Подвиг који је направио Петар Јелић сврстао га је у друштво са легендарним нападачем Партизана Стјепаном Бобеком. Он је за "црно-бијеле" постигао пет погодака 1946. године, а противник је био "14. октобар". Исто је учинио још само нападач Црвене звезде Здравко Боровница почетком осамдесетих година. У побједи Звезде против тузланске Слободе (9:1) пет пута је затресао мрежу. Посљедњи пут је неко овакав подвиг направио у сезони 2001/02. Тада је нападач Младости из Лучана Зоран Ђурашковићу побједи над Звездаром постигао шест голова, али је тада играно првенство СР Југославије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана