Srpski klubovi saznali imena potencijalnih rivala u evropskim takmičenjima

Agencije
Srpski klubovi saznali imena potencijalnih rivala u evropskim takmičenjima

Beograd - Aktuelni šampion Srbije Crvena zvezda predstavljaće Srbiju u kvalifikacijama za Ligi šampiona ove sezone, a završetkom klupskih sezona saznala je imena potencijalnih protivnika.

“Crveno-bijeli” sa nestrpljenjem očekuju žrijeb za kvalifikacije i ime prvog protivnika na evropskom putu kojeg će saznati 19. juna. Izabranici Vladana Milojevića biti povlašćeni samo u prvom kolu, od ukupno četiri koliko moraju proći da bi se plasirali u Ligu šampiona. Posljednje sumnje kada su imena potencijalnih rivala u pitanju su otklonjene prošlog vikenda kada je Olimpija osvojila titulu prvaka Slovenije ispred Maribora i na taj način postala mogući protivnik timu iz Ljutice Bogdana u prvom kolu koji zvezdaši nikako ne priželjkuju. Potencijalni rivali “crveno-bijelih” su Škendija (Makedonija), Olimpija (Slovenija), Dudelanž (Luksemburg), Spartak Trnava (Slovačka), Valeta (Malta), Vikingur (Farska ostrva), Krusejders (S. Irska), Santa Koloma (Andora), Alaškert (Jermenija), Sutjeska (Crna Gora), Suduva (Litvanija), Kork siti (R. Irska), Spartaks Jurmala (Letonija), Valur (Island), Flora (Estonija) i Torpedo (Gruzija). Ukoliko sve bude išlo po planu “crveno-bijeli” će u drugom kolu igrati protiv nekog od sljedećih protivnika Ludogorec (Bugarska), Seltik (Škotska), APOEL (Kipar), Legija (Poljska), Astana (Kazahstan), Karabag (Azerbejdžan), BATE Borisov (Bjelorusija), Dinamo Zagreb (Hrvatska), Šerif (Moldavija) ili Malme (Švedska). U trećoj rundi se povlašćenim timovima pridružuje Red Bul Salcburg, a u četvrtom PSV iz Ajndhovena. Ukoliko Zvezda izgubi dvomeč prije četvrte runde preći će u kvalifikacije za Ligu Evrope, a direktan plasman u Ligu Evrope obezbijediće plasmanom u finale kvalifikacija za LŠ, koje počinju 10. jula.

Srbija će imati tri predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a to su Partizan, Spartak i Radnički iz Niša. Sva tri srpska kluba biće nosioci u prvom kolu, a od potencijalnih rivala ističu se Široki Brijeg (BiH), Šamrok (Irska), Milsami (Moldavija), Pjunik (Jermenija), Partizani (Albanija), Vaduz (Lihtenštajn), Budućnost (Crna Gora), Ferencvaroš i Ujpešt (Mađarska). Prve utakmice prve runde kvalifikacija biće igrane 12. jula, a revanši su sedam dana kasnije. Partizan je nosilac i u drugom kolu, dok će Spartak i Radnički u ovoj rundi izgubiti taj status, što će za njih predstavljati puno teži posao jer bi se već tad mogli sastati sa timovima poput Sevilje, Zenita ili Olimpijakosa. “Crno-bijeli” bi u drugoj rundi mogli na škotski Rendžers, izraelski Beitar, Hapoel, švedski Đurgarden, ali i klubove iz regiona, poput Sarajeva, Željezničara, podgoričke Mladosti, Domžala...

Partizan će imati status nosioca sve do posljednje runde kvalifikacija, kada bi trebalo da pređe u grupu nepovlaštenih timova, s tim što bi status nosioca mogli zadržati i u posljednjoj rundi ukoliko pet timova sa boljim koeficijentom od njihovog ispadnu u prva dva kola.  Ukoliko se to ne bi desilo “crno-bijeli” bi se se u četvrtoj rundi mogli sastati sa sljedećim ekipama: Sevilja (Španija), Zenit (Rusija), Bešiktaš (Turska), Olimpijakos (Grčka), Sparta (Češka), Kopenhagen (Danska), Braga (Portugalija), PAOK (Grčka), Steaua (Rumunija), Gent i Genk (Holandija), AZ Alkmar (Holandija), Maribor (Slovenija).

Jevtoviću novac nije problem.

Već šest mjeseci traju najave da će se Milan Jevtović preseliti iz turske Antalije u Crvenu zvezdu, ali posao nikako da se ozvaniči.

- Novac je najmanji problem, Zvezda je san! To nema cenu. Igranje u Zvezdi je nešto što je jednom za sva vremena. Hoću da se dokažem u svom klubu, da pokažem da vredim, da osvojim sve što se može -  poručio je Jevtović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana