Srpski golman Vilson Caković: Reagovao kao svaki Srbin

Agencije
Srpski golman Vilson Caković: Reagovao kao svaki Srbin

Tirana - Srpski golman Vilson Caković, koji je minulog vikenda izazvao veliku buru otimanjem zastave tzv. velike Albanije na utakmici albanskog prvenstva, izjavio je da su ga poslije toga vrijeđali svi na stadionu, uključujući i njegove saigrače.

Na zastavi je pisalo "Nema Albanije bez Kosova i Čemerije (što je albanski izraz za sjeverni dio Grčke)", a bivši golman Crvene zvezde opisao je kako se desio incident, te potvrdio da bi na njegovom mjestu svaki Srbin odreagovao na isti način.

- Protivnički tim se bori za titulu, a iza sebe su imali dve loše utakmice, dok su nama bodovi bili važni za opstanak. Prilikom, kako smatram, dosuđenog nepostojećeg penala za Tiranu, njihov navijač je preskočio ogradu, utrčao u teren i ispred mene raširio zastavu takozvane velike Albanije - izjavio je Caković.

Srpski golman je na to odreagovao instinktivno, oteo je i bacio zastavu, poslije čega su gotovo svi igrači na terenu krenuli ka njemu, s namjerom da je povrate. Iako je do tada bio miljenik navijača, uslijedile su uvrede sa svih strana, kako od navijača, tako i od saigrača, a čulo se čak i "Ubij Srbina".

- Stizale su uvrede sa svih strana, od mojih saigrača i igrača gostujuće Tirane, ali i navijača. Svi su me razočarali i mislim da za mene više tamo nema mesta. Rukovodstvo se još nije izjasnilo, ali mislim da je priča završena - rekao je Caković.

Njega je poslije ovog incidenta trener izveo iz igre, da ne bi došlo do još većih sukoba. Caković je bivši golman Crvene zvezde, a u klubu iz Ljutice Bogdana je proveo pet godina. Pošto je priča u Albaniji završena, svoju karijeru mogao bi na nastavi u Švedskoj, odakle je i došao u Albaniju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana