Српски голман Вилсон Цаковић: Реаговао као сваки Србин

Агенције
Српски голман Вилсон Цаковић: Реаговао као сваки Србин

Тирана - Српски голман Вилсон Цаковић, који је минулог викенда изазвао велику буру отимањем заставе тзв. велике Албаније на утакмици албанског првенства, изјавио је да су га послије тога вријеђали сви на стадиону, укључујући и његове саиграче.

На застави је писало "Нема Албаније без Косова и Чемерије (што је албански израз за сјеверни дио Грчке)", а бивши голман Црвене звезде описао је како се десио инцидент, те потврдио да би на његовом мјесту сваки Србин одреаговао на исти начин.

- Противнички тим се бори за титулу, а иза себе су имали две лоше утакмице, док су нама бодови били важни за опстанак. Приликом, како сматрам, досуђеног непостојећег пенала за Тирану, њихов навијач је прескочио ограду, утрчао у терен и испред мене раширио заставу такозване велике Албаније - изјавио је Цаковић.

Српски голман је на то одреаговао инстинктивно, отео је и бацио заставу, послије чега су готово сви играчи на терену кренули ка њему, с намјером да је поврате. Иако је до тада био миљеник навијача, услиједиле су увреде са свих страна, како од навијача, тако и од саиграча, а чуло се чак и "Убиј Србина".

- Стизале су увреде са свих страна, од мојих саиграча и играча гостујуће Тиране, али и навијача. Сви су ме разочарали и мислим да за мене више тамо нема места. Руководство се још није изјаснило, али мислим да је прича завршена - рекао је Цаковић.

Њега је послије овог инцидента тренер извео из игре, да не би дошло до још већих сукоба. Цаковић је бивши голман Црвене звезде, а у клубу из Љутице Богдана је провео пет година. Пошто је прича у Албанији завршена, своју каријеру могао би на настави у Шведској, одакле је и дошао у Албанију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана