Srpčanka Vesna Đukić u kimonu Slovenije

D. J.
Srpčanka Vesna Đukić u kimonu Slovenije

Srbac - Iako je iznjedrio brojne vrhunske sportiste, Srbac se naročito ponosi Vesnom Đukić, koja je ostvarila plasman na Olimpijske igre u Londonu. Ova 26-godišnja djevojka rodom iz sela Donji Srđevići kod Srpca nastupiće kao džudo reprezentativka Slovenije.

 

- Plasman na Olimpijadu je kruna moje karijere. Vrijedno sam trenirala 12 godina i dosanjala ovaj san da idem na najveću sportsku smotru - rekla je za "Glas Srpske"  Đukićeva, koja se sa ostalim reprezentativcima iz "dežele" priprema za OI u Španiji. 

Na nedavno završenom Evropskom kupu u Sloveniji osvojila je drugo mjesto u konkurenciji džudista iz 30 država.

- Sada smo u karantinu i imamo samo povremeno kontakte sa najbližima. Treneri žele da budemo isključivo koncentrisani na naše sportske obaveze - kaže Đukićeva.

Vesnin otac Boško, koji ovih dana odmara u rodnom kraju u Republici Srpskoj, priča da je njegova kćerka počela da trenira sa 14 godina.

- Prekinula je sa treninzima košarke i otišla u lokalni džudo klub u Celju. Supruga Radojka i ja na početku nismo bili za to. Kasnije smo saznali da je ona već potpisala pristupnicu i prije nego što nas je pitala. Mislili smo da će to kratko trajati, međutim, počeo sam je voziti na treninge prvo jednom sedmično, pa tri puta, a onda svaki dan. U klubu su nam rekli da je jednostavno prejaka i da obara drugu djecu kao od šale - kroz smijeh kaže Boško.

Srbac u srcu

Vesna Đukić je nosilac crnog pojasa - drugi dan, i već osam godina u kontinuitetu nastupa na najvećim džudo takmičenjima u cijelom svijetu. Ipak, najljepše od svega joj je kad dođe u rodno selo i obiđe brojne prijatelje u Srpcu.

- Svake godine dolazimo u zavičaj, čak i nekoliko puta godišnje. Po završetku Olimpijade doći ćemo ponovo. Lijepo nam je u Sloveniji, ali nema ništa ljepše od Srpca i Srđevića, koje Vesna obožava, kaže Boško.                                                           

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana