Srđan Babić, omladinski reprezentativac Srbije, za Glas Srpske: Na pobjedu i protiv Portugalije

Dušan Rešija
Srđan Babić, omladinski reprezentativac Srbije, za Glas Srpske: Na pobjedu i protiv Portugalije

Fehervar - Omladinska reprezentacija Srbije pokušaće večeras (Pančo stadion, 21 čas) da savlada Portugaliju i drugi put uzastopno uđe u finale Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina.

Jedan od junaka dosadašnjih mečeva protiv Ukrajine (1:1), Njemačke (2:2) i Bugarske (1:0) je štoper Vojvodine, Banjalučanin Srđan Babić. On je svjestan da su Portugalci opasan rival, ali vjeruje u uspjeh.

- Portugalci su u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazali najviše. Upisali su tri pobjede, postigli 11 pogodaka, igraju vrlo brzo, pogotovo u napadu i biće teška utakmica. Ipak, ne plašimo ih se, imamo šta da pokažemo i ukoliko budemo igrali kao u većem dijelu prvenstva, vjerujem da možemo proći u finale. Neka se oni plaše nas, uostalom, Srbija je šampion Evrope - rekao je Babić.

Iako nije bio član ekipe prošle godine kada su "orlići" poslije boljeg izvođenja penala, takođe u polufinalu, savladali večerašnjeg rivala, Babić ističe da odlično poznaje većinu igrača Portugalije.

- Vrlo su opasni u napadu, a moji saigrači i ja imaćemo najviše problema sa odličnim Andreom Silvom, koji je do sada postigao pet pogodaka. Tu su još vrlo opasni Želson Martins i Markos Lopez, pa ćemo morati da odigramo bez greške u odbrani - rekao je Babić.

Selektor "orlića" Veljko Paunović u više navrata je isticao da je način na koji igraju njegovi izabranici, sa mnogo truda, energije i borbe prava slika kako treba da izgleda jedan nacionalni tim. On večeras neće moći da računa na trojicu možda i ponajboljih igrača, Andriju Živkovića koji se vratio u Partizan da pomogne klubu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, te povrijeđene Danila Pantića i Veljka Simića.

- Mnogo nam znači što se u tim vraća kapiten Nemanja Maksimović, koji je odslužio meč suspenzije protiv Bugara. Ni u prva tri meča nismo bili kompletni, uvijek je neko nedostajao, ali su igrači sa klupe odradili odličan posao i pokazali da imamo 19 podjednako kvalitetnih igrača. Fudbal je kolektivna igra, bitno je da se dobro slažemo, da je atmosfera odlična, a manje bitno ko će se od nas naći na terenu - rekao je Babić.

Poslije jučerašnjeg lakšeg treninga Paunović je pokazao sve vrline i mane Portugalaca, a Babić ističe da su fudbaleri sve shvatili.

- Iako se ne osvrćemo previše na igru protivnika, nego se uzdamo u naš kvalitet, znamo sve vrline i mane Portugalaca. Nijedna ekipa na svijetu ne igra bezgrešno pa tako ni naš večerašnji protivnik, a na nama je da iskoristimo njihove nedostatke - zaključio je Babić.

Čelzi

U proteklih nekoliko dana ime Srđana Babića povezivano je i sa velikim Čelzijem. Žoze Murinjo, navodno, baš u Babiću vidi nasljednika Džona Terija.

- Sve što mogu da kažem je da je bilo kontakata sa Čelzijem, ali o tome odlučuje moj klub Vojvodina. Sada sam fokusiran na reprezentaciju, želim da ponovim uspjeh od prošle godine kada smo se popeli na krov Evrope. O klupskoj karijeri razmišljaću tek poslije završetka Evropskog prvenstva - naglasio je Babić.

 

Borac

Mladi 18-godišnji štoper ponikao je u mlađim kategorijama Borca iz kojeg je 2011. godine prešao u Vojvodinu. Igrao je sa nekoliko sadašnjih prvotimaca ekipe sa Gradskog stadiona.

- Vidim da Dušan Komljenović i Fedor Predragović igraju u prvom timu. Često razgovaram putem telefona sa svojim bivšim drugovima, ali zbog obaveza ne mogu baš stalno da pratim Borac u Premijer ligi BiH - rekao je Babić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana