Србија у надокнади нокаутирала Албанију!

Б92
Србија у надокнади нокаутирала Албанију!

Фудбалска репрезентација Србије побједила је Албанију у Елбасану са 2:0, у претпосљедњој утакмици у квалификацијама за Европско првенство 2016. године.

Меч, који је због ривалитета двије државе и скандала у првој утакмици у Београду био у центру пажње, српска селекција ријешила је у надокнади.

Прво је Александар Коларов погодио у 91. минуту послије идеалне асистенције Адема Љајића, а три минута касније и Љајић је погодио послије одличне контре и маестралног потеза.

Осим очекиваног звиждања химни Србије и скандирања „УЧК" са трибина у појединим моментима, није било озбиљнијих инцидената прије и током утакмице.

Што се тиче фудбала, није виђено много. Оба тима су због великих тензија играла изузетно опрезно, па током 90 минута на терену није виђена практично ниједна права прилика. Није током 90, али јесте у надокнади.

У већем дијелу утакмице Србија је имала теренску иницијативу, а најближа голу била је послије прекида. У првом полувремену је Ивановић запретио послије корнера, а 10 минута прије краја Коларов је био за мало непрецизан из слободног ударца.

Ипак, у надокнади времена екипа Радована Ћурчића је сачекала своју шансу и остварила је вриједну победу.

Српска селекција коло прије краја има четири бода и без шанси је да се пласира на Европско првенство, док је Албанија остала на трећем мјесту са 11 бодова, али ће за три дана имати шансу да престигне Данску од које има бод мање и меч мање.

Квалификације се у групи завршавају у недјељу када ће Србија дочекати Португал, а Јерменија Албанију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана