Србија корак ближе Мундијалу, савладана Грузија

Танјуг
Србија корак ближе Мундијалу, савладана Грузија

Тбилиси - Фудбалска репрезентација Србије савладала је вечерас Грузију 3:1 (1:1) у утакмици петог кола Д групе квалификација и направила још један корак према пласману на Мундијал у Русији.


Испит у Грузији је положен, није било лако, али важни су бодови и чињеница да Србија иде према Мундијалу у Русији.

Грузија је повела већ у шестом минуту поготком Нике Качараве након великог кикса Александра Коларова, који је први пут у дресу репрезентације играо штопера.

Послије тога домаћин је имао још две сјајне шансе, обије преко Валерија Казијашвилија, прво је Владимир Стојковић сјајно интервенисао, а потом је грузијски нападач био себичан и шутирао поред гола.

Казна је стигла у посљедњем минуту првог полувремена, Отар Какабадзе срушио је Филипа Костића у шеснаестерцу, њемачки судија Цвајер показао је на бијелу тачку, а Душан Тадић реализовао пенал за свој четврти погодак у квалификацијама.

У наставку Муслин је схватио да је погрешио са Коларовом на штоперу, увео је Јагоша Вуковића, а фудбалера Манчестер Ситија вратио на природну позицију лијевог бека.

Србјја је до вођства дошла сјајним поготком Александра Митровића, такође четвртим у квалификацијама и то послије асистенције Тадића, укупно шесте на пет утакмица.

Сјајни Тадић до краја је уписао још једну асистенцију, дебитанту Мијату Гаћиновићу за коначних 3:1.

Утакмица је одиграна на стадиону "Борис Паичадзе" у Тбилисију, пред око 35.000 гледалаца, а судио је Нијемац Феликс Цвајер.

Жути картони: Канкава, Какабадзе (Грузија).

Стријелци: Ника Качарава у шестом за Грузију, а Душан Тадић у 45. минуту из пенала, Александар Митровић у 64. и Мијат Гаћиновић у 86. минуту за Србију.

ГРУЗИЈА: Лорија, Кашија, Кверквела, Какабадзе (од 67. Арабидзе), Квеквешкири, Наваловски, Гвилија (од 89. Јигаури), Канкава, Ананидзе, Казијашвили (од 83. Квилитала), Качарава.

СРБИЈА: Стојковић, Ивановић, Максимовић, Коларов, Рукавина, Обрадовић, Матић, Миливојевић, Тадић, Костић (од 81. Гаћиновић), А. Митровић (од 71. Гудељ).
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана