Srbija konačno izvojevala pobjedu

B92
Srbija konačno izvojevala pobjedu

Reprezentacija Srbije zabilježila je prvu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, pošto je u Novom Sadu savladala Jermeniju – 2:0 (1:0).

‘Orlovi’, koji su već izgubili sve šanse da izbore plasman u Francusku, su tako izašli iz minusa, pa sada imaju jedan bod, a nisu više ni posljednji u grupi I.

Srbija je povela u 21. minutu, kada je Hajrapetjan, poslije pokušaja Andrije Živkovića poslao loptu u svoju mrežu, da bi konačan rezutlat postavio Adem Ljajić poslije osam minuta igre u nastavku.

Takođe, nacionalni tim je zabilježio prvi trijumf u zvaničnim susretima još od duela sa Makedonijom (5:1) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 15. oktobra 2013. godine – koji je takođe odigran na stadionu Vojvodine, dok Srbija po prvi put nije primila gol od duela sa Japanom iste godine.

Reprezentacija Srbije ostala je bez bodova poslije odluke Suda za arbitražu u sportu da usvoji žalbu Albanije zbog prekinutog meča dva tima u Beogradu, ujedno je kažnjena i igranjem dvije utakmice pred praznim tribinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana