Србија без историјске медаље у футсалу

Б92
Србија без историјске медаље у футсалу

Футсал репрезентација Србије није успјела да освоји историјску медаљу на Европским првенствима.

'Орлови' су пред 11.000 хиљада навијача у 'Арени Београд' поражени од Казахстана у мечу за треће мјесто – 5:2.

Умор, велика потрошња у полуфиналу, али и сјајни Казахстанци били су прејаки за екипу Александра Ковачевића – који су упркос томе оставили одличан утисак на десетом шампионату Старог континента одржаном у нашем главном граду.

Наши момци држали су се веома добро у првих двадесет минута игре, пропустило су и неколико одличних прилика да први стигну до вођства, али је гол Дагласа Жуниора, на 17 секунди прије одласка на одмор, све промјенио.

Покушала је Србија од старта другог дијела агресивном и офанзивном игром да стигне до изједначења, али је онда ударац Жаманкулова из самог чошка, као и прилиом вођства, некако прошао иза леђа Миодрага Аксентијевића.

Све је практично било готово послије другог гола Бразилца Дагласа послије пола часа игре, да би исти играч четири минута касније комплетирао хет-трик, на асистенцију свог голмана.

Претходно је управо голман Казахстанаца Игита, који је већину дуела провео на половини игралишта, погодио празну мрежу наше селекције, која је послије трећег примљеног поготка играла са шест играча у пољу.

Дебитант на Европским првенствима тада је 'пустио гас', а Ракић и Рајчевић обрадовали публику у Арени и спречили пораз репрезентације без датог поготка, али и на прави начин заокружили најбољи пласман Србије у историји.

Наредна искушења футсалере чекају 22. маја, када ће у Београду гостовати Португал, који смо побједили у грипној фази, у оквиру баража за Свјетско првенство у Колумбији

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана