Spartaks ne smije da ugrozi Zvezdine snove

Agencije
Spartaks ne smije da ugrozi Zvezdine snove

Beograd - Pred fudbalerima Crvene zvezde večeras (20.30 časova) je revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv letonskog Spartaksa.

S obzirom na činjenicu da su “crveno-bijeli” tek izašli iz pripremnog perioda niko nije očekivao ubjedljivu pobjedu u Rigi u prvoj utakmici, međutim, mršavih 0:0 svakako je otežalo posao u revanšu izabranicima Vladana Milojevića. Iako su postojale indicije da bi Nikola Stojiljković mogao da zaigra večeras do toga ipak neće doći, pa će prvi izbor u napadu vrlo vjerovatno biti Milan Pavkov. U konkurenciji za meč nije ni Slavoljub Srnić, a debi u crveno-bijelom dresu mogao bi zabilježiti Dejan Meleg. Od povrede se oporavio Dušan Jovančić pa će biti na raspolaganju Zvezdinom treneru. Bez obzira na probleme u vezi sa sastavljanjem najboljih 11, Spartaks ne bi smio da bude rival koji će na prvoj prepreci prekinuti evropske snove.

- Stojiljković je obnovio povredu, a Srnić tek počinje da podiže ritam, nije još spreman, ali brzo će biti sa nama. Meleg je mogao da igra i prethodnu utakmicu, ali imao je sličan problem kao i Stojiljković i nisam želeo da rizikujem. Stojim pri tome da se uvek odlučim za onu ekipu za koju smatram da će dati adekvatan rezultat na datoj utakmici. Neki put ima igrača koji bi mogli i trebalo da igraju, ali imam po dva igrača na svakoj poziciji i više elemenata na osnovu kojih mogu da pravim svoje zamisli. Našim fudbalerima treba ritam, nije u pitanju fizička priprema - rekao je Milojević.

Zvezdin strateg otkriva da je urađena analiza prve utakmice i da je igračima skrenuo slabije aspekte tog meča.

- Neophodno je nekoliko odigranih mečeva da bi igrači ušli u ritam. Nisam zadovoljan tim ritmom koji želim da imamo, ali nismo mogli da dođemo do njega. Zašto je to tako već smo analizirali. Na nama je da podignemo nivo igre i to očekujem već u ovom meču pred našim navijačima, trenirali smo i dobro smo se spremili. Pozvao bih naše navijače da dođu da nam pomognu kao što su to činili i do sada, a od svojih igrača očekujem da odigraju dobru utakmicu - poručio je Milojević.

Čeka se Boaći

Vrteška u vezi sa povratkom Ričmonda Boaćija u Crvenu zvezdu privodi se kraju. Posljednji dogovor sa kineskim Đangsuom glasi: igrač oprašta oko 500.000 evra, srpski šampion ga plaća toliko za godinu, a kineskom klubu još 1.200.000. Međutim, u poslovanju sa Kinezima sve mora da se uzme sa rezervom dok ne bude potpisano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana