Спалевић бубамару замијенио хотелом

Синиша Котараш
Спалевић бубамару замијенио хотелом

Копаоник - Некада убојити голгетер, нападач којег су се плашили голмани у шест различитих држава, Дарко Спалевић, одлучио је да се након пуних 20 година опрости од активног играња фудбала.

Али, за разлику од многих његових бивших саиграча, није остао у фудбалу већ је одлучио да се опроба у хотелијерству и, како сам тврди, за сада му добро иде.

- Пре неких годину дана сам рекао да је било доста и “окачио копачке о клин”, иако сам са Радничким из Крагујевца имао уговор на још једну сезону. Одлучио сам да се посветим угоститељству и отворио сам хотел на Копаонику. За сада иде добро, не жалим се, али се још увек учим овом послу - истакао је Спалевић.

Ипак, према сопственом признању, није фудбалу окренуо леђа, мада није више онако активан као прије.

- Нисам заборавио на фудбал, пратим колико могу сва дешавања. Кад год имам времена сиђем са ове планине и уживо погледам неку добру утакмицу. Чак сам уписао и тренерску школу али сам веома брзо одустао јер сам схватио да то ипак није посао за мене.  Тренутно сам члан управе ФК Бане из Рашке, члана четврте лиге, за који сам некада наступао. Видећу на који начин могу да им помогнем, само да не траже да играм - кроз шалу је појаснио Спалевић.

Његова каријера трајала је пуних 20 година, за то вријеме носио је дрес десетак клубова. Најдубљи траг је оставио у Славији из Источног Сарајева за коју је одиграо 104 меча и постигао 57 погодака, те Раднички из Крагујевца (132/61).

- Морам рећи да сам презадовољан каријером, можда сам могао и више али, генерално, немам на шта да се жалим. Имао сам срећу да прођем без повреда, осим оних малих ситнијих, и зато сам толико дуго и трајао. Играо сам у Црвеној звезди, заиграо за репрезентацију СР Југославије, био у иностранству, играо у Кини, видео света, упознао различите људе и обичаје. Па, мало ли је - са поносом истиче некада сјајни голгетер.

Играње у Звездином дресу је за Спалевића нешто што ће златним словима бити уписано у његову биографију.

- Провео сам на “Маракани” годину и по и било ми је предивно. Међутим, интересантно је да је Звезда један од ретких клубова у чијем дресу нисам дао ниједан погодак. Тренер је тада био Славољуб Муслин и од њега сам заиста много научио. Видео сам за то време шта значи велики клуб и шта значи бити део великог клуба. Направили су одличну причу, имају сјајан тим, правог тренера и све што су урадили показало се као погодак. Пратио све Звездине утакмице у квалификацијама за Лигу шампиона, гледао Наполи, а идем, наравно, и на мечеве са ПСЖ-ом и Ливерпуло - појаснио је Спалевић.

Наравно, након играња у Славији и Олимпику, Спалевић и даље редовно прати сва дешавања у Премијер лиги БиХ.

- Жао ми је што су оба моја клуба сада у нижем рангу. Колико видим, ове године ће првенство БиХ да буде веома интересантно, можда и најинтересантније у последњих неколико година - закључио је Спалевић.

Славија је нешто посебно

Спалевић је оставио дубок траг у Славији из Источног Сарајева у чијем дресу је био и најбољи стријелац Премијер лиге БиХ.

- Вратили су се у клуб Зоран Кокот, Бојан Регоје, Игор Радовановић и Вучина Шћепановић, све моји саиграчи и пријатељи, а тренер је Горан Симић, са којим сам такође дијелио свлачионицу. Редовно се чујем са њима, драго ми је што “соколови” опет играју добро и надам се да ће успјети да се за годину или двије врате у Премијер лигу - пожелио је Спалевић срећу свом бившем клубу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана