Соња Петровић одвела Србију у осмину финала!

Б92
Соња Петровић одвела Србију у осмину финала!

Кошаркашице Србије пласирале су се у другу фазу Европског првенства у Чешкој побједом од 19 разлике над селекцијом Словеније.

Србија је на крилима феноменалне Соње Петровић одиграла у Прагу много боље него претходна два дуела и славиле резултатом 88:69.

Изабранице Стевана Караџића нису довеле себе у ситуацију да зависе од других резултата јер су оствариле тријумф са више од шест поена разлике, па ће у осмини финала чекати некога из групе Д.

Коначан расплет у групи Ц биће познат вечерас, када играју Грчка и Француска, али тријумф са 16 и више поена разлике значи да су 'Орлице' у доброј ситуацији да буду друге у групи Ц. Очекивана побједа Францускиња донијеће нам друго, а сензација Гркиња треће мјесто.

Утакмица у Прагу није почела добро по нашу екипу јер су Словенке у првих 10 минута убациле чак 30 поена. Имала је екипа Дамира Гргића девет поена разлике у том тренутку, али је Србија на крилима Петровићеве успјела да се врати у другој дионици.

Актуелне европске првакиње су на одмор отишле са три поена вишка, да би меч потпуно преломиле крајем треће и почетком четврте дионице. Разиграле су се и остале играчице, па сада имају шансу да се нађу у завршници турнира.

Споменута Петровићева, која је играла повређена, постигла је 23 поена, док су Миловановићева, Шкорићева и Радочај додале по 11. У екипи Словеније са 22 поена била најефикаснија Теја Облак.

У Групи Д су Белгија, Летонија, Русија и Црна Гора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана