Сличне поруке “вјечитих” уочи сутрашњег 159. окршаја: Љепота неважна, пишу се бодови

Агенције
Сличне поруке “вјечитих” уочи сутрашњег 159. окршаја: Љепота неважна, пишу се бодови

Београд - Велика очекивања пред сваки “вјечити” дерби имају навијачи и просјечни гледаоци жељни доброг фудбала. То је и логично размишљање, јер се састају два најквалитетнија клуба у Србији, међутим, исход често буде другачији.

Без обзира на то да ли је бод или 15 разлике у корист “црвено-бијелих” или “црно-бијелих”, дерби је најважнија утакмица из које нико не жели да изађе погнуте главе. Тактика и размишљање да је најбоља опција не примити гол нису савезник љепоте којој се навијачи надају.

- Ако баш морам да бирам, увек сам за то да мој тим победи, макар одиграли слабо. Колико год је важно да добро одиграмо, дерби је дерби, победа је најважнија - наглас размишља фудбалер Партизана Александар Шћекић.

Нема сумње да би тријумф његовом тиму дао замајац у наставку првенства послије добре игре у уводних 180 минута прољећа. Звезда има 15 бодова вишка, али с обзиром на то да се салдо полови послије 30 кола, назирала би се и неизвјесност у случају да три бода оду у Хумску, посебно јер Раднички игра одлично и има шест бодова више од Партизана. “Црвено-бијели” су доминантни ове сезоне, играли су у Лиги шампиона и сигурно имају најквалитетнију екипу у лиги. Међутим, Ненад Милијаш добро памти шамар из 2007. године (2:4) када је била слична ситуација.

- Добро су нас “опеглали” у тој утакмици, а била је слична ситуација као сада, сви су нас гледали као апсолутне фаворите. Надам се и да ће млађи прочитати ове редове. Можда неко стварно мисли да смо фаворити, али ја се не слажем - рекао је Милијаш.

Претходних дана много се писало о проблемима са којима се суочава Зоран Мирковић, а мирно не спава ни Владан Милојевић. Лијеви бек Милан Родић дефинитивно неће бити спреман, а под знаком питања је и Душан Јованчић. Ипак, Милојевић има много комфорнију ситуацију с обзиром на ширину састава, па изостанак једног или двојице играча не би требало да утиче на квалитет Звезде.

Сутрашњу утакмицу судиће Данило Грујић који ће се пети пут наћи на центру у дербијима. Из Партизана му замјерају претходни, када је признао гол Ричмонда Боаћија, док су раније незадовољнији били “црвено-бијели”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана