Slavoljub Srnić uoči duela sa Kelnom za „Glas Srpske“: Zvezda zaslužuje evropsko proljeće

Danijel Radujković
Slavoljub Srnić uoči duela sa Kelnom za „Glas Srpske“: Zvezda zaslužuje evropsko proljeće

Beograd - Ulazim u šanse na svakoj utakmici, ali nikako da postignem pogodak. Voleo bih da se to desi sada, bio bih veoma srećan, ali biću zadovoljan i da namestim gol, samo da pobedimo. Ma, ne moram ni da namestim, samo da slavimo na kraju.

Kazao je ovo za „Glas Srpske“ fudbaler Crvene zvezde Slavoljub Srnić, koji će sutra od 21.05 časova sa saigračima protiv Kelna voditi odlučujuću bitku za plasman u nokaut fazu Lige Evrope. Pobjeda će „crveno-bijelima“ sigurno donijeti taj rezultat, a možda i remi ako BATE ne slavi u Londonu protiv Arsenala.

- Ovo nam je utakmica sezone iako nije prošlo ni pola, ali nam je jako bitna. Možemo napraviti istorijski uspeh i da posle dugo vremena Zvezda prezimi u Evropi. Daćemo sve od sebe da pobedimo i opet obradujemo navijače. Svi smo ubeđeni da ćemo uspeti u tome. Nijedan igrač ne razmišlja o bodu, već samo o pobedi, jer nikada se ne zna, ne mora značiti da će Arsenal pobediti. Sigurno nećemo ući u utakmicu da idemo na remi - kazao je Srnić.

Keln ove sezone ne igra dobro, zauzima posljednje mjesto u Bundesligi, a nedavno je trener Peter Šteger dobio otkaz. Sve ukazuje da Zvezda ima odlične šanse, ali Srnić je oprezan.

- Neće nam biti nimalo lako, možda Keln ne igra kako treba da igra i nemaju rezultate koje bi trebalo da imaju po renomeu kluba, ali su veoma ozbiljni. Svi Nemci igraju do poslednjeg trenutka, ali ne razmišljamo puno o njima i o tome što dolaze sa izmenjenim sastavom. Oni su klub koji ima 20 kvalitetnih igrača, nijedan nije nezamenjiv. Ulazimo u meč kao da dolaze sa najboljim timom i da su najbolja ekipa u Nemačkoj - dodao je Srnić.

Pouzdani krilni fudbaler ističe da je najveća snaga Zvezde odlična atmosfera i timski duh koji vlada u ekipi. Nada se da će to donijeti novi veliki uspjeh nakon onog kada su savladali Krasnodar i izborili plasman u Ligu Evrope.

- Ako pobedimo Keln, biću srećan kao kada smo izbacili Krasnodar. Mislim da smo zaslužili da prođemo, nijedna ekipa nije nas nadigrala, a grupa je bila veoma teška. Imali smo samo jedan nezaslužen poraz od Arsenala. Zato smatram da treba da budemo drugi tim koji će proći iz naše grupe - istakao je Srnić i dodao da je veoma ponosan na ekipu koja je od početka sezone odigrala 35 utakmica i za to vrijeme zabilježila odlične rezultate i samo tri poraza.

Ne razmišlja o derbiju

Nakon meča sa Kelnom fudbalere Crvene zvezde do kraja polusezone očekuju dva meča u Superligi, a jedan od njih je i „vječiti“ derbi protiv Partizana. Međutim, to je sada u drugom planu.

- Iskreno, ne razmišljamo sada o tim utakmicama pa čak ni o derbiju. Ovo nam je sada na prvom mestu, a o Partizanu ćemo misliti nakon meča sa Borcem za vikend - kazao je Srnić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana