Славољуб Срнић уочи дуела са Келном за „Глас Српске“: Звезда заслужује европско прољеће

Данијел Радујковић
Славољуб Срнић уочи дуела са Келном за „Глас Српске“: Звезда заслужује европско прољеће

Београд - Улазим у шансе на свакој утакмици, али никако да постигнем погодак. Волео бих да се то деси сада, био бих веома срећан, али бићу задовољан и да наместим гол, само да победимо. Ма, не морам ни да наместим, само да славимо на крају.

Казао је ово за „Глас Српске“ фудбалер Црвене звезде Славољуб Срнић, који ће сутра од 21.05 часова са саиграчима против Келна водити одлучујућу битку за пласман у нокаут фазу Лиге Европе. Побједа ће „црвено-бијелима“ сигурно донијети тај резултат, а можда и реми ако БАТЕ не слави у Лондону против Арсенала.

- Ово нам је утакмица сезоне иако није прошло ни пола, али нам је јако битна. Можемо направити историјски успех и да после дуго времена Звезда презими у Европи. Даћемо све од себе да победимо и опет обрадујемо навијаче. Сви смо убеђени да ћемо успети у томе. Ниједан играч не размишља о боду, већ само о победи, јер никада се не зна, не мора значити да ће Арсенал победити. Сигурно нећемо ући у утакмицу да идемо на реми - казао је Срнић.

Келн ове сезоне не игра добро, заузима посљедње мјесто у Бундеслиги, а недавно је тренер Петер Штегер добио отказ. Све указује да Звезда има одличне шансе, али Срнић је опрезан.

- Неће нам бити нимало лако, можда Келн не игра како треба да игра и немају резултате које би требало да имају по реномеу клуба, али су веома озбиљни. Сви Немци играју до последњег тренутка, али не размишљамо пуно о њима и о томе што долазе са измењеним саставом. Они су клуб који има 20 квалитетних играча, ниједан није незамењив. Улазимо у меч као да долазе са најбољим тимом и да су најбоља екипа у Немачкој - додао је Срнић.

Поуздани крилни фудбалер истиче да је највећа снага Звезде одлична атмосфера и тимски дух који влада у екипи. Нада се да ће то донијети нови велики успјех након оног када су савладали Краснодар и изборили пласман у Лигу Европе.

- Ако победимо Келн, бићу срећан као када смо избацили Краснодар. Мислим да смо заслужили да прођемо, ниједна екипа није нас надиграла, а група је била веома тешка. Имали смо само један незаслужен пораз од Арсенала. Зато сматрам да треба да будемо други тим који ће проћи из наше групе - истакао је Срнић и додао да је веома поносан на екипу која је од почетка сезоне одиграла 35 утакмица и за то вријеме забиљежила одличне резултате и само три пораза.

Не размишља о дербију

Након меча са Келном фудбалере Црвене звезде до краја полусезоне очекују два меча у Суперлиги, а један од њих је и „вјечити“ дерби против Партизана. Међутим, то је сада у другом плану.

- Искрено, не размишљамо сада о тим утакмицама па чак ни о дербију. Ово нам је сада на првом месту, а о Партизану ћемо мислити након меча са Борцем за викенд - казао је Срнић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана