Slavoljub Muslin, bivši selektor Srbije, za Glas Srpske: Nisam dozvolio da i se miješaju u posao

Glas Srpske
Slavoljub Muslin, bivši selektor Srbije, za Glas Srpske: Nisam dozvolio da i se miješaju u posao

Beograd - Doskorašnji selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin i čelnici saveza ove države nisu imali isto viđenje kako bi "orlovi" trebalo da izgledaju na Mundijalu u Rusiji i ko treba da igra, pa je došlo do razlaza između dvije strane nakon uspješno obavljenih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Ovo je za "Glas Srpske" potvrdio Muslin, koji je u ponedjeljak zvanično otišao sa klupe Srbije. Priče o njegovom odlasku pojavile su se nakon posljednje utakmice kvalifikacija protiv Gruzije, a na kraju su se pokazale kao tačne. Sad već bivši selektor objasnio je šta je bio kamen spoticanja.

- Na početku kvalifikacija imali smo dogovor kako sve treba funkcionisati i to je bilo odlično sve do kraja i plasmana na Svetsko prvenstvo. Sve je bilo kako treba, imao sam odrešene ruke da radim kako mislim, niko mi se nije mešao u posao. Nakon kvalifikacija se to promenilo, ljudi koji vode savez su hteli drugačiji sistem, nisu hteli da nastavimo funkcionisati kao ranije i to nisam prihvatio. Ja sam taj koji određuje ko će biti na spisku i ko će igrati, nismo se usaglasili i odlučili smo da završimo saradnju. Nema potrebe da vodimo rat ili bilo šta drugo - izjavio je Muslin.

Sličan scenario imao je i dok je vodio Crvenu zvezdu, kada je otišao iz kluba, jer se nije saglasio sa tadašnjim prvim čovjekom kluba Draganom Džajićem, iako je "crveno-bijelima" donio tri titule. Muslin je na klupu "orlova" sjeo u maju prošle godine i za to vrijeme predvodio je Srbiju na 15 mečeva, u kojima je imao skor od osam pobjeda, pet remija i dva poraza. Tako umjesto da se reprezentacija u dobroj atmosferi već polako sprema za Mundijal FSS mora tražiti novog selektora, koji će predvoditi igrače na najvećoj smotri. Razlaz sa Muslinom je teško razmuljiv potez čelnika FSS-a, jer je on nakon osam godina odveo "orlove" na veliko takmičenje i donio veliki novac u savez. Njegov zamjenik neće imati puno vremena da uigra ekipu i pitanje je koliko će novina moći da uvede, jer će naredna dva prijateljska meča protiv Kine (10. novembar) i Južne Koreje (14. novembar) voditi vršilac dužnosti selektora Mladen Krstajić. Novi selektor igrače bi prvi put trebalo da okupi negdje u februaru, što znači da će imati oko pola godine za sav posao uoči Mundijala, koji počinje 14. juna. Taj čovjek sigurno neće biti nekadašnji igrač i trener Crvene zvezde Robert Prosinečki.

- Kada god se isprazni neko mjesto u Zagrebu ili Beogradu, mediji uvijek mene izvuku. Iskreno, umoran sam od toga, tih priča. Šta god izjavim, druga će strana komentarisati, vagati. Da se razumijemo, nacionalno opterećenje nemam. Na pitanje jesu li me zvali sa Terazija odgovor je ne. Hvala onima koji me spominju, ali ja neću biti selektor Srbije, dosta mi je rada na ovim prostorima. Moji su svi planovi u vezi sa tim da preuzmem klub i to negdje u Evropi - rekao je Prosinečki za hrvatske medije.

Tako da glavni kandidati za upražnjeno mjesto ostaju Ivica Jovanović i Aleksandar Stanojević, dok se manje šanse daju Draganu Stojkoviću Piksiju, Vladimiru Vajsu i Ljubiši Tumbakoviću.

Son čeka "orlove"

Selektor Južne Koreje Tae Jong Šin objavio je spisak od 23 igrača za prijateljske utakmice sa Srbijom i Kolumbijom, a najzvučnije ime na spisku je fudbaler Totenhema Son Heung-Min. Ostatak spiska: Kim Seung-Gju, Kim Jin-Hjeon, Čo Hjun-Vu, Jong-Gvon, Džang Hjun-Su, Go Jo-Han, Kim Min-Vu, Čoi Čul-Son, Kvon Kjung-Von, Jung Seung-Hjun, Ki Sung-Jueng, Ko Ja-Čeoi, Jeom Ki-Hun, Li Jae-Sung, Džung Vu-Jung, Li Mjung-Ju, Kvon Čang-Hun, Džu Se-Džong, Li Čang-Min, Li Keun-Ho i Li Džeong-Hjeop.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana