Славољуб Муслин, бивши селектор Србије, за Глас Српске: Нисам дозволио да и се мијешају у посао

Глас Српске
Славољуб Муслин, бивши селектор Србије, за Глас Српске: Нисам дозволио да и се мијешају у посао

Београд - Доскорашњи селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин и челници савеза ове државе нису имали исто виђење како би "орлови" требало да изгледају на Мундијалу у Русији и ко треба да игра, па је дошло до разлаза између двије стране након успјешно обављених квалификација за Свјетско првенство.

Ово је за "Глас Српске" потврдио Муслин, који је у понедјељак званично отишао са клупе Србије. Приче о његовом одласку појавиле су се након посљедње утакмице квалификација против Грузије, а на крају су се показале као тачне. Сад већ бивши селектор објаснио је шта је био камен спотицања.

- На почетку квалификација имали смо договор како све треба функционисати и то је било одлично све до краја и пласмана на Светско првенство. Све је било како треба, имао сам одрешене руке да радим како мислим, нико ми се није мешао у посао. Након квалификација се то променило, људи који воде савез су хтели другачији систем, нису хтели да наставимо функционисати као раније и то нисам прихватио. Ја сам тај који одређује ко ће бити на списку и ко ће играти, нисмо се усагласили и одлучили смо да завршимо сарадњу. Нема потребе да водимо рат или било шта друго - изјавио је Муслин.

Сличан сценарио имао је и док је водио Црвену звезду, када је отишао из клуба, јер се није сагласио са тадашњим првим човјеком клуба Драганом Џајићем, иако је "црвено-бијелима" донио три титуле. Муслин је на клупу "орлова" сјео у мају прошле године и за то вријеме предводио је Србију на 15 мечева, у којима је имао скор од осам побједа, пет ремија и два пораза. Тако умјесто да се репрезентација у доброј атмосфери већ полако спрема за Мундијал ФСС мора тражити новог селектора, који ће предводити играче на највећој смотри. Разлаз са Муслином је тешко размуљив потез челника ФСС-а, јер је он након осам година одвео "орлове" на велико такмичење и донио велики новац у савез. Његов замјеник неће имати пуно времена да уигра екипу и питање је колико ће новина моћи да уведе, јер ће наредна два пријатељска меча против Кине (10. новембар) и Јужне Кореје (14. новембар) водити вршилац дужности селектора Младен Крстајић. Нови селектор играче би први пут требало да окупи негдје у фебруару, што значи да ће имати око пола године за сав посао уочи Мундијала, који почиње 14. јуна. Тај човјек сигурно неће бити некадашњи играч и тренер Црвене звезде Роберт Просинечки.

- Када год се испразни неко мјесто у Загребу или Београду, медији увијек мене извуку. Искрено, уморан сам од тога, тих прича. Шта год изјавим, друга ће страна коментарисати, вагати. Да се разумијемо, национално оптерећење немам. На питање јесу ли ме звали са Теразија одговор је не. Хвала онима који ме спомињу, али ја нећу бити селектор Србије, доста ми је рада на овим просторима. Моји су сви планови у вези са тим да преузмем клуб и то негдје у Европи - рекао је Просинечки за хрватске медије.

Тако да главни кандидати за упражњено мјесто остају Ивица Јовановић и Александар Станојевић, док се мање шансе дају Драгану Стојковићу Пиксију, Владимиру Вајсу и Љубиши Тумбаковићу.

Сон чека "орлове"

Селектор Јужне Кореје Тае Јонг Шин објавио је списак од 23 играча за пријатељске утакмице са Србијом и Колумбијом, а најзвучније име на списку је фудбалер Тотенхема Сон Хеунг-Мин. Остатак списка: Ким Сеунг-Гју, Ким Јин-Хјеон, Чо Хјун-Ву, Јонг-Гвон, Џанг Хјун-Су, Го Јо-Хан, Ким Мин-Ву, Чои Чул-Сон, Квон Кјунг-Вон, Јунг Сеунг-Хјун, Ки Сунг-Јуенг, Ко Ја-Чеои, Јеом Ки-Хун, Ли Јае-Сунг, Џунг Ву-Јунг, Ли Мјунг-Ју, Квон Чанг-Хун, Џу Се-Џонг, Ли Чанг-Мин, Ли Кеун-Хо и Ли Џеонг-Хјеоп.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана