Slavoljub Muslin: Imaćemo popravni ako zakažemo u Beču

Agencije
Slavoljub Muslin: Imaćemo popravni ako zakažemo u Beču

Beograd - Bliži se vrijeme odluke, odnosno posljednje utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Austrije i Gruzije, poslije kojih će se znati da li Srbija putuje u Rusiju.

Selektor Slavoljub Muslin objavio je spisak fudbalera na koje računa za gostovanje u Beču, koje je na programu 6. oktobra, te domaći meč sa Gruzijom tri dana kasnije. Jedine promjene u odnosu na prošlo okupljanje, kada su ostvarene pobjede protiv Moldavije i Irske, jeste povratak u tim Nemanje Milunovića i debitantski poziv za štopera Verdera Miloša Veljkovića. Srbiji su potrebna tri boda da obezbijedi nastup na Mundijalu, a u zavisnosti od ostalih utakmica, mogla bi da završi u Rusiji i bez pobjede u preostala dva meča.

- Dugo sam u fudbalu i znam da utakmice nikad nisu dobijene unapred. Bilo je ekipa sa lakšim rasporedom, pa nisu uspele. Spremamo se najozbiljnije do sada i siguran sam da će momci uraditi sve kako treba. Pokušaćemo već u prvoj utakmici da obezbedimo plasman. Lakše je reći nego uraditi, ali idemo na tri boda. Imaćemo popravni ako se nešto ne daj Bože desi - rekao je selektor.

Na spisku nema fudbalera Partizana Zorana Tošića, jer je povrijedio mišić, dok je tu roviti Filip Kostić. Ponovo nema Sergeja Milinković-Savića, a očekuje se 25 igrača na okupljanju u Staroj Pazovi 2. oktobra. Javnost je već poslala "orlove" u Rusiju, ali ostao je završni korak.

- Napravila se atmosfera kao da smo već na Svetskom prvenstvu, ali moramo da odradimo ove dve utakmice. Verujem u ove momke i ne bih se prihvatao dužnosti da je drugačije. Nisam mislio da će biti ovolika bodovna razlika, situacija je povoljnija nego što sam mislio da će biti. Očekivao sam teži put, ali ništa nije gotovo. Sami odlučujemo o svemu - rekao je Muslin.

Zbog crvenog kartona protiv Irske utakmicu sa Austrijancima propustiće Nikola Maksimović, dok Stefan Mitrović i Jagoš Vuković vuku povrede. Zbog toga je pozvan Milunović, koji nastupa za BATE Borisov, a uvid u njegove igre ima Muslinov pomoćnik i trener Dinama iz Minska Sergej Gurenko.

Na spisku 25 igrača

Golmani: Vladimir Stojković, Predrag Rajković i Aleksandar Jovanović. Odbrana: Branislav Ivanović, Jagoš Vuković, Nikola Maksimović, Stefan Mitrović, Matija Nastasić, Nemanja Milunović, Miloš Veljković, Aleksandar Kolarov, Uroš Spajić, Ivan Obradović, Antonio Rukavina. Sredina: Nemanja Matić, Luka Milivojević, Nemanja Gudelj, Nemanja Maksimović. Napad: Dušan Tadić, Filip Kostić, Adem Ljajić, Aleksandar Mitrović, Andrija Pavlović, Mijat Gaćinović, Aleksandar Prijović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana