Slaviša Kokeza, Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije: Muslin bi otjerao Sergeja i vršnjake

Agencije
Slaviša Kokeza, Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije: Muslin bi otjerao Sergeja i vršnjake

Beograd - Bivši selektor Srbije Slavoljub Muslin odveo je reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo, ali je ostao bez posla, jer nije našao zajednički jezik sa čelnicima Saveza.

Muslin nije dao priliku mladim igračima, postojala je bojazan da bi zbog ignorisanja Sergeja Milinković-Savića i ostali mogli da izaberu drugi nacionalni tim pa je zbog toga smijenjen.

- Imali smo ozbiljna razmimoilaženja u pogledu budućnosti srpskog fudbala. Prihvatio sam stav direktora Gorana Bunjevčevića da na prvom mestu Milinković-Savić, a onda i Andrija Živković, Nemanja Radonjić, Miloš Veljković i Marko Dmitrović moraju da odigraju barem nekoliko minuta za A reprezentaciju. Samo zato da bismo ih sačuvali i stavili tačku na spekulacije hoće li neko od njih otići da igra za Crnu Goru, Sloveniju ili Makedoniju. Nismo želeli da nam se ikad više dogodi slučaj Marka Arnautovića koji igra za Austriju - rekao je predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza.

Muslinu se konstantno zamjeralo nepozivanje Adema Ljajića. Ko god je gledao utakmice Torina vidio je u kakvoj je formi ovaj igrač. Kako je reprezentaciji nedostajao takav profil u ofanzivnoj liniji, nikome nije bilo jasno zašto Ljajić ne igra.

- Direktno sam pitao da li je sa Ljajićem i Sergejem problem fudbalski. Da li zbog nekorektnog ponašanja nisu u prvom planu, a dobio sam odgovor da je jedini razlog zbog kojeg ih ne poziva, taj što kvalitetom, načinom igre i znanjem nemaju šta da traže među 20 igrača reprezentacije. Nije promenio mišljenje kada je gledao meč Nice i Lacija. Sergej je dao dva i namestio treći gol, a Muslin je rekao da je najgori na terenu. Tada sam ga pitao da li smo gledali istu utakmicu, a on je potvrdio da je bio najlošiji - dodao je Kokeza.

Cilj je da Srbija prođe grupu na Mundijalu u Rusiji gdje će je sa selektorske klupe voditi Mladen Krstajić.

- Želeo sam da selektor bude Dragan Stojković Piksi. Međutim, produžio je ugovor sa Gvangdžuom uz neverovatne finansijske uslove i ta opcija je otpala. Želja sportskog sektora bila je da Krstajić ostane selektor. Mišljenja su podeljena, neki misle da je problem nedostatak iskustva, ali koga su vodili Pep Gvardiola i Zinedin Zidan pre Barselone i Real Madrida. Atmosfera među igračima u timu, kao i njihov odnos prema Krstajiću za vreme boravka u Kini i Koreji, nešto je što odavno nisam video. Bio sam oduševljen takvom energijom i hemijom - rekao je Kokeza.

Pecnuo Terzića

Kokeza se osvrnuo na konstantne optužbe iz Crvene zvezde koje je poistovijetio sa generalnim direktorom kluba Zvezdanom Terzićem.

- Javnosti se pogrešno plasiraju stvari, kao da Zvezda ima sukob sa Savezom ili sa mnom, što apsolutno nije istina. Imamo samo slučaj menadžera, koji je na privremenom radu u Zvezdi, koji po svim kriterijumima ne pripada klubu. A koliko je ko Zvezdaš najbolje da pitate Žarka Zečevića. Terzić samo želi da privatizuje Savez - rekao je Kokeza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana