Славиша Кокеза, Предсједник Фудбалског савеза Србије: Муслин би отјерао Сергеја и вршњаке

Агенције
Славиша Кокеза, Предсједник Фудбалског савеза Србије: Муслин би отјерао Сергеја и вршњаке

Београд - Бивши селектор Србије Славољуб Муслин одвео је репрезентацију на Свјетско првенство, али је остао без посла, јер није нашао заједнички језик са челницима Савеза.

Муслин није дао прилику младим играчима, постојала је бојазан да би због игнорисања Сергеја Милинковић-Савића и остали могли да изаберу други национални тим па је због тога смијењен.

- Имали смо озбиљна размимоилажења у погледу будућности српског фудбала. Прихватио сам став директора Горана Буњевчевића да на првом месту Милинковић-Савић, а онда и Андрија Живковић, Немања Радоњић, Милош Вељковић и Марко Дмитровић морају да одиграју барем неколико минута за А репрезентацију. Само зато да бисмо их сачували и ставили тачку на спекулације хоће ли неко од њих отићи да игра за Црну Гору, Словенију или Македонију. Нисмо желели да нам се икад више догоди случај Марка Арнаутовића који игра за Аустрију - рекао је предсједник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза.

Муслину се константно замјерало непозивање Адема Љајића. Ко год је гледао утакмице Торина видио је у каквој је форми овај играч. Како је репрезентацији недостајао такав профил у офанзивној линији, никоме није било јасно зашто Љајић не игра.

- Директно сам питао да ли је са Љајићем и Сергејем проблем фудбалски. Да ли због некоректног понашања нису у првом плану, а добио сам одговор да је једини разлог због којег их не позива, тај што квалитетом, начином игре и знањем немају шта да траже међу 20 играча репрезентације. Није променио мишљење када је гледао меч Нице и Лација. Сергеј је дао два и наместио трећи гол, а Муслин је рекао да је најгори на терену. Тада сам га питао да ли смо гледали исту утакмицу, а он је потврдио да је био најлошији - додао је Кокеза.

Циљ је да Србија прође групу на Мундијалу у Русији гдје ће је са селекторске клупе водити Младен Крстајић.

- Желео сам да селектор буде Драган Стојковић Пикси. Међутим, продужио је уговор са Гвангџуом уз невероватне финансијске услове и та опција је отпала. Жеља спортског сектора била је да Крстајић остане селектор. Мишљења су подељена, неки мисле да је проблем недостатак искуства, али кога су водили Пеп Гвардиола и Зинедин Зидан пре Барселоне и Реал Мадрида. Атмосфера међу играчима у тиму, као и њихов однос према Крстајићу за време боравка у Кини и Кореји, нешто је што одавно нисам видео. Био сам одушевљен таквом енергијом и хемијом - рекао је Кокеза.

Пецнуо Терзића

Кокеза се осврнуо на константне оптужбе из Црвене звезде које је поистовијетио са генералним директором клуба Звезданом Терзићем.

- Јавности се погрешно пласирају ствари, као да Звезда има сукоб са Савезом или са мном, што апсолутно није истина. Имамо само случај менаџера, који је на привременом раду у Звезди, који по свим критеријумима не припада клубу. А колико је ко Звездаш најбоље да питате Жарка Зечевића. Терзић само жели да приватизује Савез - рекао је Кокеза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана