Симпатизерe Партизана из Нове Тополе спасили људи здравог разума

Д. Репија, З. Вајкић
Симпатизерe Партизана из Нове Тополе спасили људи здравог разума

Загреб - Симпатизери Партизана из Нове Тополе једва су извукли живе главе из Загреба јер их је послије меча Цедевита - Партизан напала група навијача, за које се претпоставља да су присталице загребачког Динама.

Најдебљи крај извукао је Д. В. (37) који је погођен криглом, али је, на срећу, прошао само са једним шавом на глави.

Хулигански чин десио се у кафићу "Спорт Били" који се налази у склопу Дома спортова, гдје су момци сјели да попију пиће. Ускоро је ушло десетак момака са капуљачама и марамама на глави, бацајући према њиховом столу каменице, кригле и друге тврде предмете. Полиција је ухапсила једну малољетну особу, али није саопштила више детаља, осим да је у току истрага.

- Нисмо очекивали да се тако нешто може десити, јер нисмо имали никаква навијачка обиљежја. Ипак, некако су схватили да смо навијачи Партизана, претпостављам још у хали. Када смо сјели у кафић, убрзо су ушли и кренули према нама. Чини ми се да их је било седам-осам, а остали су ми рекли да их је било више од десет. Једна каменица прошла је између мене и колеге и разбила стакло, а наш други колега погођен је криглом - рекао је један од навијача из Нове Тополе.

У кафићу је била велика гужва с обзиром на то да ту послије утакмице долазе играчи и руководство Цедевите. Обезбјеђење је брзо реаговало, а у помоћ су притрчали и челници Цедевите.

- Све се брзо завршило, доктор Цедевите завио је главу повријеђеном навијачу који је касније одвезен у болницу. Стигла је и полиција, инспектори су обавили увиђај, а касније смо са њима отишли да дамо изјаву. Није било нимало пријатно. Ко зна шта би се десило да у кафићу није било толико људи здравог разума који су нам помогли. На крају смо добро прошли како је могло бити. Дугујемо велику захвалност људима из Цедевите, који су нас позвали да будемо њихови гости на некој од наредних утакмица. Заиста им хвала на свему - рекао је Срђан.

Ова група симпатизера "црно-бијелих" редовно гледа утакмице Партизана, а кажу да никада до сада нису имали никакав проблем.

- И раније смо долазили у Загреб на утакмице. Гледали смо меч Цибона - Партизан, али нисмо имали никаквих проблема. Нисмо хулигани, никада нисмо организовано са осталим навијачима, нисмо били ни на овом мечу. Само волимо Партизан и кад год можемо, идемо да гледамо утакмице, небитно да ли се ради о кошарци или фудбалу - испричао је Дејан О.

Из Цедевите су упутили извињење без обзира на то што њихови навијачи нису учествовали у инциденту и што је утакмица протекла у спортској атмосфери. Ово није први пут да се послије мечева Цедевите дешавају инциденти, а по правилу су главни кривци хулигани који подржавају Динамо.

Извињење Китаровићеве

Предсједница Хрватске Колинда Грабар-Китаровић осудила је дивљање хулигана.

- Осуђујем хулигански напад који се догодио након утакмице - навела је предсједница Хрватске и додала да очекује брзи завршетак истраге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана