Sergej konačno u dresu Srbije

Glas Srpske
Sergej konačno u dresu Srbije

Stara Pazova - Dojučerašnji selektor Srbije Slavoljub Muslin otišao je sa klupe zbog, između ostalog, nepozivanja Sergeja Milinković-Savića, ali se fudbaler Lacija vratio među "orlove" odlaskom iskusnog stručnjaka.

Vršilac dužnosti selektora Mladen Krstajić nije imao nikakvu dilemu u vezi sa pozivanjem trenutno najvrednijeg srpskog igrača na tržištu, a pored njega uvrstio je još Andriju Živkovića, Marka Grujića i Nemanju Radonjića od mladih snaga.

- Svako ko dođe na funkciju gde je najodgovorniji bira igrače za koje misli da su najbolji. Sergej je potvrdio da Srbija može računati na njega, imam sve argumente da ga pozovem i nisam se libio da to učinim - rekao je Krstajić.

Dotakao se i saradnje sa Muslinom i otkrio ko ga je doveo među "orlove".

- Dobro smo sarađivali godinu i po. Mene su u reprezentaciju doveli Goran Bunjevčević i Slaviša Kokeza. Muslinov pomoćnik bio je Sergej Gurenko, a mi ostali članovi stručnog štaba. U kvalifikacijama smo igrali 3-4-3, što se pokazalo kao dobro, ipak, ove dve utakmice igraćemo u formaciji 4-3-3. Imamo fond igrača i probaćemo nešto da promenimo - dodao je Krstajić.

Utakmice protiv Kine i Južne Koreje propustiće Nemanja Matić, Matija Nastasić i treći golman Aleksandar Jovanović, umjesto kojeg je pozvan Marko Dmitrović.

- Izašli smo u susret Matiću zbog broja utakmica koje je odigrao za klub, a Nastasić i Jovanović su povrijeđeni - dodao je Krstajić.

Kapiten reprezentacije Branislav Ivanović imao je riječi zahvalnosti prema Muslinu.

- O njemu ne mogu da nađem dovoljno lepih reči koje je uradio za moju karijeru. Muslinu veliko hvala, kao Rusija. Što se tiče politike saveza, naravno da smo ovde svi za dobrobit fudbala, kako bi naši rezultati bili što bolji. Nadamo se u budućnosti još boljim rezultatima. Napravili smo uspeh, treba da se pripremimo sa pozitivnom dozom pritiska, da uživamo u radu. Malo smo poremetili atmosferu, ali ta atmosfera će se brzo vratiti dobrim rezultatima - rekao je Ivanović.

Na povredu se žali Ljubomir Fejsa, nije poznato da li će putovati na azijsku turneju, pa je zato pridodat Nenad Krstičić. Srbija prvi meč sa Kinom igra 10. novembra u Gvangžuu, dok se četiri dana kasnije sastaje sa Južnom Korejom u Buhanu.

Piksi u Beogradu

Dragan Stojković Piksi stigao je u Beograd i sastaće se sa čelnicima Fudbalskog saveza Srbije. Od smjene Muslina, Piksi figurira kao glavni kandidat za njegovog nasljednika. Pojavila se informacija da je Veljko Paunović blizu klupe Srbije, ali je mladi stručnjak to demantovao. Ostaje da se vidi kako će dalje teći potraga za selektorom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana