Сергеј коначно у дресу Србије

Глас Српске
Сергеј коначно у дресу Србије

Стара Пазова - Дојучерашњи селектор Србије Славољуб Муслин отишао је са клупе због, између осталог, непозивања Сергеја Милинковић-Савића, али се фудбалер Лација вратио међу "орлове" одласком искусног стручњака.

Вршилац дужности селектора Младен Крстајић није имао никакву дилему у вези са позивањем тренутно највреднијег српског играча на тржишту, а поред њега уврстио је још Андрију Живковића, Марка Грујића и Немању Радоњића од младих снага.

- Свако ко дође на функцију где је најодговорнији бира играче за које мисли да су најбољи. Сергеј је потврдио да Србија може рачунати на њега, имам све аргументе да га позовем и нисам се либио да то учиним - рекао је Крстајић.

Дотакао се и сарадње са Муслином и открио ко га је довео међу "орлове".

- Добро смо сарађивали годину и по. Мене су у репрезентацију довели Горан Буњевчевић и Славиша Кокеза. Муслинов помоћник био је Сергеј Гуренко, а ми остали чланови стручног штаба. У квалификацијама смо играли 3-4-3, што се показало као добро, ипак, ове две утакмице играћемо у формацији 4-3-3. Имамо фонд играча и пробаћемо нешто да променимо - додао је Крстајић.

Утакмице против Кине и Јужне Кореје пропустиће Немања Матић, Матија Настасић и трећи голман Александар Јовановић, умјесто којег је позван Марко Дмитровић.

- Изашли смо у сусрет Матићу због броја утакмица које је одиграо за клуб, а Настасић и Јовановић су повријеђени - додао је Крстајић.

Капитен репрезентације Бранислав Ивановић имао је ријечи захвалности према Муслину.

- О њему не могу да нађем довољно лепих речи које је урадио за моју каријеру. Муслину велико хвала, као Русија. Што се тиче политике савеза, наравно да смо овде сви за добробит фудбала, како би наши резултати били што бољи. Надамо се у будућности још бољим резултатима. Направили смо успех, треба да се припремимо са позитивном дозом притиска, да уживамо у раду. Мало смо пореметили атмосферу, али та атмосфера ће се брзо вратити добрим резултатима - рекао је Ивановић.

На повреду се жали Љубомир Фејса, није познато да ли ће путовати на азијску турнеју, па је зато придодат Ненад Крстичић. Србија први меч са Кином игра 10. новембра у Гвангжуу, док се четири дана касније састаје са Јужном Корејом у Бухану.

Пикси у Београду

Драган Стојковић Пикси стигао је у Београд и састаће се са челницима Фудбалског савеза Србије. Од смјене Муслина, Пикси фигурира као главни кандидат за његовог насљедника. Појавила се информација да је Вељко Пауновић близу клупе Србије, али је млади стручњак то демантовао. Остаје да се види како ће даље тећи потрага за селектором.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана