Selektor fudbalera Srbije najjeftiniji u Evropi

Agencije
Selektor fudbalera Srbije najjeftiniji u Evropi

Beograd - Fudbalska reprezentacija Srbije trenutno ima najjeftinijeg selektora u Evropi. Kormilar "orlova" Ljubinko Drulović, koji je trenutno vršilac dužnosti, ima platu 2.000 evra.

Drulović je jedan od najperspektivnijih trenera u Srbiji, a nedavno je postigao najveći uspjeh u srpskom fudbalu, kada je omladinsku selekciju odveo na krov Evrope. Uprkos svemu Drulović zarađuje manje od nekadašnjih selektora Srbije i Crne Gore Ilije Petkovića i Srbije Vladimira Petkovića Pižona, koji su imali plate 3.000 evra. Drulović je daleko od cifara koje su imali Siniša Mihajlović (30.000), a pogotovo Radomir Antić (50.000).

Drulović je preuzeo prvi tim od nove godine, a tada nije tražio povećanje plate koju je imao kada je vodio omladince. Trenutno je vršilac dužnosti selektora, a ostanak na klupi Srbije zavisiće od rezultata u narednom periodu. Drulović ima veliku želju da i u kvalifikacijama vodi "orlove", a predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić naveo je da je spreman za još ozbiljniji razgovor kada se bude pričalo o produžetku saradnje i eventualnom skidanju prefiksa v.d. To bi moglo biti poslije američke turneje reprezentacije, kada će se sastati sa Jamajkom (26. maja), Panamom (31. maj) i na kraju sa domaćinom Svjetskog prvenstva Brazilom (6. jun).

Ukoliko ostane na klupi Srbije, Drulović će imati zadatak da ih napokon odvede na Evropsko prvenstvo u Francuskoj. "Orlovi" igraju u grupi sa Portugalijom, Danskom, Jermenijom i Albanijom, a prve dvije selekcije idu direktno na EP.

Plate nekadašnjih selektora Srbije

Siniša Mihajlović 25.000 - 30.000 evra

Vladimir Petrović oko 3.000

Radomir Antić 50.000

Ilija Petković 3.000

 

Plate selektora ekipa u kvalifikacionoj grupi Srbije

Paolo Bento (Portugalija) 125.000

Didije Dešam (Francuska) 100.000

Morten Olsen (Danska) 47.500

Đani de Bjazi (Albanija) 41.600

Bernard Šalandes (Jermenija) 20.000

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana