Саша Здјелар, фудбалер Партизана, за “Глас Српске”: Преписати рецепт са посљедњег дербија

Никола Лучић
Саша Здјелар, фудбалер Партизана, за “Глас Српске”: Преписати рецепт са посљедњег дербија

Београд - Један од фудбалера без којег Зоран Мирковић не може да замисли везни ред Партизана је Саша Здјелар, од чијег ће расположења много тога зависити у суботњем дербију.

Златном “орлићу” са Новог Зеланда дуел на стадиону “Рајко Митић” биће трећи против највећег ривала, а у разговору за “Глас Српске” поручио је да је његов тим у претходној утакмици против чете Владана Милојевића доказао да може да им парира и да поглед на табелу не показује прави однос снага.  

- Желимо да се у светлу са последњег дербија прикажемо и у суботу. Овакве утакмице су увек посебне и победа је једина опција. Спреман сам за борбу са Звездиним везним играчима и једва чекамо почетак - рекао је Здјелар.

Иако му то није примарни задатак, поручио је да ће радо постићи гол уколико му се укаже прилика.

- То ми не значи нешто превише, али ако будем у ситуацији да одлука пада на мене, наравно да ћу се потрудити да не промашим. Међутим, све је ствар тока утакмице, тако да не размишљам превише о голгетерским способностима - поручио је Здјелар.

Иако Звезда има 15 бодова вишка, Здјелар сматра да би “црно-бијели” побједом уочи дијељења бодова шампионску трку учинили занимљивом.

- Тријумф би нас вратио у игру, и то је наш циљ. За дерби смо се спремали као за сваку другу утакмицу, али увек су присутни већи набој и ишчекивање у односу на друге дуеле. Најбитније да уђемо хладне главе у меч и да испоштујемо договор са последњег тренинга. Од велике важности је да на почетку наметнемо наш ритам, и то ће нам доста олакшати посао - изјавио је Здјелар. 

Након мршавих издања на припремама у Анталији, “црно-бијели” су у прољећном дијелу Суперлиге Србије остварили двије сигурне побједе, против Бачке и Пролетера, са по 3:0 и тако направили добру увертиру пред гостовање на “Митићу”.

- Припреме су послужиле да се тим што боље уигра. Неке утакмице смо одиграли испод свог нивоа, а негде смо били и више него солидни. Међутим, битно је да смо сигурно започели други део првенства. Доказали смо да добро радимо и најлепше би било када бисмо на “Маракани” наставили започети низ - закључио је Здјелар.

Сви тренирали

Највеће недоумице када је почетна постава у питању Зоран Мирковић има у случају Данила Пантића и Ђорђа Ивановића, а Здјелар је рекао да се до посљедњег тренутка неће знати хоће ли двојац бити у стању да истрчи на терен.

- Сви играчи су одрадили последњи тренинг, укључујући и њих двојицу, али још се не зна да ли су спремни за утакмицу. На тренеру је да донесе коначну одлуку - рекао је Здјелар. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана