Само Мега и Игокеа имају континуитет

Глас Српске
Само Мега и Игокеа имају континуитет

Бањалука - Тренерски континуитет у АБА лиги имају само Игокеа и Мега Бемакс, док је још једино Задар задржао стратега из прошле сезоне.

Посљедњи клуб у низу који је промијенио кормилара је Олимпија, посао је изгубио Гашпер Окорн, који је обавио сезону и по у љубљанском клубу. Наслиједио га је Зоран Мартић, тако се прикључио Анти Назору, Жељку Лукајићу и Ненаду Чанку, као тренерима који су усред сезоне преузели клупу својих тимова са задатком да ваде кестење из ватре. Интересантно да су водеће екипе Будућност, Цедевита и Црвена звезда љетос започеле нову причу, јер су довеле нове тренере. За сада најбоље иде Александру Џикићу, а добро гурају Душан Алимпијевић, као убједљиво најмлађи стручњак у лиги, те Јуре Здовц. Специфична је ситуација у Морнару, гдје су се заротирала браћа Павићевић па је сада први тренер Михаило. ФМП је лани три пута мијењао тренера, а након одласка Алимпијевића постављен је Владимир Јовановић. Слободан Суботић није се задржао у Цибони, Назор поново има улогу спасиоца као у Задру и МЗТ-у. Скопљаци су годинама најнесигурнија средина за стручњаке па су вртешке нормална појава на клупи шампиона Македоније. Лукајић није успио да тргне екипу, нанизао је пет пораза и МЗТ је први фаворит за испадање. Наглић ради добар посао у Задру, али ни он није прославио први рођендан у клубу, иако је трећи по дуговјечности у лиги.

Први је убједљиво Мегин Дејан Милојевић, започео је шесту сезону и недавно је изјавио да се послије овог посла види само у НБА лиги. Када се 21. децембра 2015. године вратио у Игокеу, пред Драгана Бајића постављен је примарни циљ, опстанак у АБА лиги. Успио је да задржи екипу у регионалном такмичењу, затим освоји двије дупле круне у БиХ те прошле сезоне оствари други најбољи резултат у АБА лиги, јер је Игокеа завршила на петом мјесту. И ове сезоне Александровчани солидно гурају и имају шансу да изборе четврту позицију. До краја регуларног дијела остало је седам кола и биће посебно интересантна борба за то посљедње мјесто које води у доигравање, јер осам тимова, са мање или више шанси, конкурише за једно мјесто.

Тренери у овој сезони

Будућност - Џикић

Ц. звезда - Алимпијевић

Цедевита - Здовц

Морнар - Павићевић

ФМП - Јовановић

Партизан - Чанак/Николић

Задар - Наглић

Игокеа - БАЈИЋ

Цибона - Суботић/Назор

Мега - МИЛОЈЕВИЋ

Олимпија - Мартић/Окорн

МЗТ - Лукајић/Тодоров

*великим словима написана презимена тренера који су дуже од сезоне на клупи својих екипа

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана