Салцбург чека 9.000 “делија” VIDEO

B92
Салцбург чека 9.000 “делија” VIDEO

Аустријска полиција означила је дуел Салцбурга и Црвене звезде као меч високог ризика јер се очекује долазак 9.000 навијача српског тима.

Иако је према правилима УЕФА Звезди сљедовало 2.800 карата, аустријски шампион је обезбиједио црвено-бијелима свих 7.200 мјеста на распродатој јужној трибини Ред Бул арене.

Локална полиција је под пуном приправношћу због доласка Срба, а званичници истучу дасу упознати како “Срби другачије славе фудбал са јужњачким менталитетом”.

Аустријанци истичу да су српски навијачи међу најбруталнијим на свијету, а наглашавају нереде на посљедњем “вјечитом” дербију у којем је повријеђено 17 хулигана.

“Знамо да многи навијачи неће доћи само због фудбала. Ипак, спремни смо на њих”, рекао је портпарол салцбуршке полиције Ханс Волфгрубер.

Стога је полиција за обезбјеђење у граду, око и на стадиону покренула комплетну логистику са хеликоптерима, полицијским псима и анти-бомбашким специјалцима.

Челници Салцбурга очекују огромну гужву у граду у сриједу, посебно у старом дијелу гдје се очекује организовано окупљање навијача.

Салцбург и Звезда играју у сриједу од 21 часа. У првом мечу у Београду није било голова. Побједник ће у Лигу шампиона, поражени у Лигу Европе.

(б92)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана