Русија преко Србије кроз продужетке до финала

Б92
Русија преко Србије кроз продужетке до финала

Београд - Футсалери Србије нису успјели да се пласирају у финале Европског првенства у Арени, зауставили су их Руси побједом од 3:2 после продужетака.

"Орлови" ће у сваком случају имати прилику да освоје прву медаљу у историји, јер ће у суботу играти за бронзу.

"Зборнаја" се на крилима натурализованих Бразилаца трећи пут у низу, шести укупно, пласирала у финале ЕУРО, а покушаће да понови успјех из 1999. када је стигла до крова Европе. У другом полуфиналу од 21х играју Шпанија и Казахстан.

Опет је више од 11.000 навијача бордило "Орлове" у Арени, а присуствовали су правом футсал спектаклу. Два тима су од старта наметнуле висок ритам игре уз доста дуела и шутева.

Руси су били ти који су контролисати темпо меча, па су први конкретно и запријетили, али је Аксентијевић био сигуран. Све до 13. минута када један од четворице Бразилаца доноси вођство "Зборнаји". Искористио је слабу одбрану Перића и заобишао српског голмана.

Међутим, "Орлови" се тада буде и крећу ка голу ривала, Живановић, Рајчевић и Коцић су претили, али други Бразилац Густаво је био сјајан између статива у првом полувремену.

У петом минуту наставка Србија је можда оштећена за пенал. Капитен Перић је преварио чувара и голмана, који га је захватио по нози, али судије нису свирале најстрожу казну. Ипак, минут касније "Орлови" су изједначили. Коцић лажњаком избацује ривала и сјајним ударцем постиже пети гол на ЕУРО.

Након што је Рајчевић умало преокренуо, Руси појачавају притисак и седам минута прије краја стижу до новог вођства. Опет наш тим није најбоље одиграо у одбрани, а Абрамов упркос повлачењу Коцића за дрес тресе мрежу.

Ни тада се Срби не предају, опет узвраћају "Зборнаји", а "Орлове" пет минута прије краја враћа Лима. Најопаснији руски играч прави други оштар фаул и добија искључење.

Српски футсалери са играчем више у пољу фантастично комбинују, Рајчевић до Перића, овај за Симића који доноси нови егал.

Након што су одлели налетима Руса у посљедњих пет минута, а ривал избјегао фаул који би Србији донио пенал, услиједили су продужеци.

У истом ритму као у регуларних 40 минута двије селекције су наставиле у наредних десет, и овај пут су Руси диктирали ритам, те у четвртом минуту додатног периода трећи пут повели.

Робињо је проиграо Ромула који реагује прије чувара и шаље лопту у доњи десни угао поред немоћног Аксентијевића.

Већ у слиједећем нападу Густаво спречава Перића да донесе треће изједначење, Руси до краја затварају све прилазе голу и одлазе у ново финале.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана