Rukometni savez Srbije: Otkaz Boškoviću nakon pet godina

Agencije
Rukometni savez Srbije: Otkaz Boškoviću nakon pet godina

Beograd - Nakon pet godina predvođenja ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković smijenjen je sa funkcije selektora odlukom Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije (RSS).

Savez nije usvojio Boškovićev izvještaj o nastupu na Svjetskom prvenstvu u Danskoj gdje su srpske rukometašice odigrale loše. Na kraju su zauzele tek 15. mjesto u konkurenciji 24 selekcije i tako nisu bile ni blizu rezultata od prošlog Mundijala gdje su došle do srebra. Lošim nastupom u Danskoj izgubile su sve šanse da se plasiraju na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru koje se održavaju od 5. do 21. avgusta.

Za pet godina tokom kojih je Bošković predvodio reprezentaciju, Srbija je doživjela puno uspona i padova. Pored osvojenog srebra na Svjetskom prvenstvu u Beogradu 2013. godine i četvrtog mjesta na Evru godinu dana ranije, njegov rad je obilježilo i sukob sa najboljim rukometašicama Andreom Lekić, Sanjom Damnjanović, Katarinom Tomašević i Draganom Cvijić koje su odbile da igraju u Danskoj što je bio glavni razlog fijaska na tom prvenstvu. Odlaskom Boškovića za očekivati je da pomenuta četvrtka ponovo obuče dres Srbije što bi bila velika stvar pred naredna iskušenja reprezentacije. Srpkinje već 9. i 13. marta igraju protiv Češke mečeve trećeg i četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Švedskoj.

- Rukometni savez Srbije će pokušati da u najkraćem mogućem roku pronađe adekvatno dugoročno rešenje za poziciju selektora, s obzirom na to da je sezona u toku - saopšteno je iz Saveza.

Kako prenose mediji u Srbiji novi selektor vjerovatno će biti imenovan u junu, a dok Savez ne pronađe adekvatno rješenje reprezentaciju će predvoditi Boškovićev pomoćnik Živojin Maksić i ostatak aktuelnog stručnog štaba.

Perić ostaje

Za razliku od Saše Boškovića selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić ostaće na toj funkciji i u narednom periodu. Rukometni savez Srbije usvojio je Perićev izvještaj sa Evropskog prvenstva u Poljskoj i on će nastaviti da vodi državni tim. "Orlovi" su na Evru takmičenje završili u grupnoj fazi nakon što su izgubili od Poljske i Francuske, dok su remizirali sa Makedonijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana