Rudar Partizanovo zagrijavanje za ono što slijedi

Glas Srpske
Rudar Partizanovo zagrijavanje za ono što slijedi

Nikšić - Utakmicom protiv Rudara iz Pljevalja od 20.15 časova u Nikšiću fudbaleri Partizana kreću u pohod na grupnu fazu Lige Evrope.

Bez Leandra Tavambe ali sa novajlijama Rikardom Gomešom i Nemanjom Nikolićem “crno-bijeli” žele da ostvare dobar rezultat u Nikšiću pred revanš u Beogradu naredne sedmice protiv, objektivno gledano, slabijeg protivnika. Kada je u pitanju sastav koji će danas istrčati na teren, Miroslav Đukić ne bi trebalo da ima dilema kada je pozicija na golu u pitanju, pošto se Vladimir Stojković vratio u ekipu nakon Svjetskog prvenstva. Međutim, različitih opcija Đukić ima u odbrani i u veznom redu. S obzirom na to da prema posljednjim informacijama iskusni štoper Milan Mitrović neće biti u konkurenciji za meč, utisak je da se otvara prostor za Španca Marka Valijentea, koji bi mogao od prvog minuta da zaigra u tandemu sa mladim Svetozarom Markovićem. Mjesto uz lijevu aut liniju trebalo bi da zauzme otkrovenje priprema, mladi Zlatan Šehović, a na desnoj strani Miroslav Vulićević više nije tako siguran za mjesto u timu, poslije dolaska Rumuna Gabrijela Enakea. Ipak, pitanje je koliko je novajlija spreman, s obzirom na to da je tokom priprema u Sloveniji imao problema sa povredom. U veznom redu su sigurni Saša Zdjelar i Danilo Pantić, uz Sejduba Sumu koji je pokazao napredak na pripremama, dok, u zavisnosti od Đukićevih taktičkih zamisli, na poziciji zadnjeg veznog možemo da očekujemo još i Marka Jevtovića. S obzirom na odlazak Tavambe u napadu ne bi trebalo da bude dilema pa su novajlije Rikardo i Nikolić najrealnija opcija.

Fudbaleri Partizana ne bježe od uloge favorita u predstojećem dvomeču, ali Zoran Tošić poručuje da ekipa mora dati maksimum ukoliko želi doći u poziciju da ponovi uspjehe iz prošle sezone, kada su igrali šesnaestinu finala Lige Evrope.

- Imali smo dobre pripreme, odigrali smo nekoliko kontrolnih utakmica. Mislim da će i ove dve utakmice protiv Rudara poslužiti prvenstveno da se još bolje uigramo i upoznamo, s obzirom na to da imamo nekoliko novih igrača. Smatram da Partizan ide dobrim putem, da smo doveli dobra pojačanja i očekujem da budemo uspešni minimum kao i prošle sezone - rekao je Tošić.

Optimista pred meč u Nikšiću je i Danilo Pantić, koji je nedavno produžio ugovor sa Čelzijem i tako ostao posuđen u Partizanu još godinu.

- Za nas je ova utakmica najbitnija. Sve misli su usmerene ka njoj. Ne bih potcenjivao nikoga, čeka nas utakmica u kojoj moramo da damo maksimum da bismo ostvarili pozitivan rezultat i da bismo mogli lakše da igramo u Beogradu - rekao je Pantić.

Svoje prve utakmice u drugom po jačini evropskom klupskom takmičenju danas će odigrati i preostala dva srpska predstavnika. Spartak iz Subotice na svom terenu dočekuje malo poznatu ekipu Kolerajna iz Sjeverne Irske (20:15), dok će Radnički iz Niša od 21 čas na “Čairu” dočekati sastav Gzira junajteda sa Malte, u svom prvom nastupu na evropskoj sceni nakon 35 godina.

Kreću Željezničar i Široki Brijeg

Predstavnici BiH u kvalifikacijama za Ligu Evrope Željezničar i Široki Brijeg danas će odigrati svoje prve utakmice u ovom takmičenju. Prvi će na teren fudbaleri Željezničara, pošto od 18 časova gostuju estonskom predstavniku Narvi u Talinu. Dva sata kasnije Široki će na “Pecari” ugostiti ekipu Domžala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana