Реми Партизана, испуштена побjеда

Б92
Реми Партизана, испуштена побjеда

Фудбалери Партизана ремизирали су с Стеауом 1:1 (0:0) у Букурешту, у прво мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

Послије монотоног првог полувремена, Партизан је повео сјајним голом Мирослава Вулићевића у 62. минуту, али није одолио Румунима, примио је гол осам минута пр9ие краја посл9ие прекида.

Црно-б9иели су одлично одиграли у Букурешту, равноправно су се носили са Стеауом, а утисак је и да је српски шампион могао да стекне и резултатску предност пред реванш у Београду.

У посљедњем минуту меча Дарко Брашанац је пропустио зицер за побједу. С друге стране, Живко Живковић је спречио пораз у надокнади, послије шута Хамруна са десетак метара.

Проблем за Зорана Милинковића послије Букурешта је повреда Валерија Божинова у првом полувремену, Бугарин се пожалио на проблем са задњом ложом.

Партизан је примио први гол у званичним мечевима ове сезоне, а Стеауа је прекинула серију црно-бијелих од седам узастопних побједа, укључујући и припријеме.

Прво полувријеме обиљежила је монотона игра два тима, првих 20 минута је и било обећавајућих акција, али осим доброх шута Живковића са 25 метара и покушаја Јевтовића послије корнера у истом нападу, није било правих узбуђења испред голова.

У другом полувремену Партизан је надиграо ривала, контролисао је ритам меча, те пола сата прије краја стекао предност. Послије сјајног проигравања Живковића, Вулићевић је дијагоналом по земљи савладао Коћокаруа.

Након вођства црно-бијели су се сјајно тактички поставили, нису се повукли, наставили су да контролишу темпо меча, онемогућивши ривла да креира акцију испред казненог простора.

Међутим, осам минута прије краја Румуни успијевају да изједначе. Након беспотребног фаула Нинковића код корнер заставице, штопер Фернандо Варела је остао без чувара на петерцу, уз то се оклизнуо голман Партизана Живко Живковић, те играч Стеауе постиже гол.

Реванш је за седам дана у Београду на стадиону Партизана у Хумској 1.

ЛШ, квалификације:
Стеауа – Партизан 1:1 (0:0)
Варела 82 – Вулићевић 62

Стеауа: Коћокару – Тоска, Варела, Пап, Алсенат – Бревелд (Тахар 75'), Муниру – Кипчију, Попа (Тудорије 65'), Хамрун (Михалчеа 90+2') – Таде

Партизан: Живковић – Петровић, Дорнелаш, Балажиц, Вулићевић – Јевтовић, Брашанац, Бабовић (С. Илић 83') – Живковић, Умару (Нинковић 70'), Божинов (Шапоњић 20')

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана