Регленд разбио Цибону – побjеда Звезде на старту АБА лиге

B92
Регленд разбио Цибону – побjеда Звезде на старту АБА лиге

Кошаркаши Црвене звезде побjедили су на свом терену Цибону са 78:68 у првом колу нове сезоне АБА лиге.

Домаћина је до побjеде водио фантастични Џоу Регленд, који је у другом полувремену био неухватљив за одбрану гостију и убацио 22 поена ривалу из Загреба.

Звезда је показала да ће у наставку сезоне морати да поради на константности, како би избjегла велике осцилације у игри. Најефикаснији су поред Регленда били Мухамад Фаје са 12, Маик Цирбес са 11 и Мајкл Оџо са 10 поена.

На другој страни Марко Љубичић није могао сам па је његових 17 поена било недовољно. Розић је додао још 13, а остали из загребачке екипе су били једноцифрени.

Цибона је у почетку лако долазила до позиција унутар линије 6.75 и на некако лежерну одбрану Звезде одговорила високим процентима из игре.

Играло се кош за кош јер је и српски шампион у нападу играо добро до 12:12. Услиједило је “затишје” од два минута након чега је Цибона тројкама Уљаревића и Розића брзо дошла до 20:14.

Мухамад Фаје је уписао два скока у нападу већ у првој четвртини и Звезда се његовим, и кошевима Џоа Регланда експресно вратила до 20:19, да би Мајкл Оџо са слободних бацања донио прву предност Звезди у финишу прве дионице 21:20.

Од половине прве до половине друге четвртине Звезда је направила невјероватну серију од 17:0 и повела 31:20.

Скоро четири минута је требало Цибони да упише прве поене у другој четвртини. Погодио је тада Марко Љубичић и до краја првог полувремена остао једини који је погађао за своју екипу.

Тек у посљедњем минуту се придружио и Иван Новачић и управо су њих двојица двијема брзим тројкама у финишу полувремена донијели прикључак Цибони на паузи 42:35.

Почетак треће четвртине је у потпуности припао Игору Марићу. Марић је дао три тројке, Билиновац је фантастично закуцао преко Добрића, а Цибона је за само три, четири минута шокирала Звезду и повела.

Послије пет минута игре, Добрић је са своја четири поена успоставио равнотежу, а до краја је био један од кључних разлога што су црвено-бијели у изједначеној игри до истека 30. минута били у предности 59:56.

Цибона је Звезду у другом полувремену сустизала у офанзивном скоку, али је више проблема ипак било са спољним играчима. Лек је био Џо Регленд и бољи напад.

Прво његова тројка, а онда 2+1 Цирбеса, одвели су Звезду на 65:58. Гилберт је у тим тренуцима био добар и у скоку и у шуту, Цибона се одржавала тројкама у игри.

Међутим, Џо се потпуно разиграо, погодио нову тројку уз фаул Љубичића, а онда у продору одбио два чувара и поентирао за нову двоцифрену предност Звезде 71:61 на пет минута до краја.

Цибона је успјела да преполови тај заостатак за само минут и по поенима Краљевића и Љубичића, али за Регленда до краја није било ријешења па је он индивидуалним квалитетима привео меч крају и донео прву победу за Црвену звезду у новој сезони АБА лиге.

АБА лига, прво коло:

Црвена звезда – Цибона 78:68
Олимпија – Морнар 87:66

субота:
20.00 Цедевита – Партизан

недјеља:
17.00 Игокеа – Мега
21.00 Будућност – Крка

понедјељак:
18.00 ФМП – Задар

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана