Raduljica: Kešelj i ja smo dio propale generacije

Agencije
Raduljica: Kešelj i ja smo dio propale generacije

Kranjska Gora - Košarkaški reprezentativac Srbije Miroslav Raduljica smatra da će predstojeće prvenstvo Evrope biti znatno kvalitetnije nego prošlogodišnji šampionat svijeta u Španiji, ali da je uvjeren u još jednu lijepu priču srpskog tima, prvo u Berlinu, a zatim i u Lilu.

Srbija je prošle godine u Španiji osvojila srebro, a finale je i ovaj put cilj, jer obezbjeđuje plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

- Prvenstvo će biti jače i kvalitetnije nego prošlogodišnje Svetsko prvenstvo, ali jači smo i mi. Vratili su se neki igrači koji su doneli određeni kvalitet u reprezentaciju i nadam se ih neće sporedne stvari, poput povreda i nekih drugih o kojima ne želim da pričam, odvojiti od terena - izjavio je novi član Panatinaikosa poslije prve pripremne utakmice i pobjede protiv Mađara u Kranjskoj Gori sa 81:61 (18:16, 24:14, 19:13, 20:18).

On je dodao da je prezadovoljan kako je sve to izgledalo na terenu protiv Mađara, pogotovo jer je iza ekipe naporan period priprema.

- Pripreme mi nikada nisu prijale, ali dobro se osećam na terenu. Dugo vremena nisam bio tu i nedostajala mi je lopta i ovi ljudi. Iskreno da kažem jedva sam čekao da počnu pripreme, mada kako odmiče vreme promenio sam mišljenje. Mislim da su treninzi dosta kvalitetniji, poznajemo sistem rada od prošle godine i sve deluje povezanije nego na prošlogodišnjim utakmicama u Nišu. Nadam se da će ova priča biti još kvalitetnija nego prošle godine - istakao je Raduljica.

On je prokomentarisao i ponovno "ujedinjenje" sa Markom Kešeljom, sa kojim je nastupao u mlađim selekcijama.

- Marko je moj pobratim "stara kuka" i zna kako treba da se ponaša u ekipi. Dobro je što je tu. Doneo je veliko zajedništvo i energiju u tim. Osvajali smo zajedno medalje u mlađim kategorijama i to se ne zaboravlja. Mi smo ta propala generacija" - sa osmijehom na licu u svom stilu dodao je Raduljica.

Nekadašnji NBA centar ne krije da se raduje utakmicama koje slijede.

- To je lakši i lepši deo priprema. Stvarno imamo sjajne uslove na Kranjskoj Gori, ali već postaje monotono i jedva čekamo da krenemo sa utakmicama. Dobro smo radili, imamo dobru energiju, skoncentrisani smo i to se videlo protiv Mađara - kazao je Miroslav.

Raduljica se potom osvrnuo na utakmice sa Francuzima, koji su i dalje aktuelni Evropski prvaci i ocijenio da će te utakmice biti sjajne uvertira za EP.

- Sad nam idu dve utakmice sa Francuzima, ne treba puno pričati o njima jer se zna koliko su sjajan tim sa svim zvezdama iz NBA. Biće ti sjajna provera za nas i dodatni motiv protiv tako snažne ekipe - zaključio je Raduljica.

Srbija se na EP nalazi u B grupi sa selekcijama Španije, Turske, Njemačke, Italije i Islanda.

 Najefikasniji

Selektor Aleksandar Đorđević u ovom duelu odmorio je Miloša Teodosića, Zorana Ercega, Dragana Milosavljevića i Nemanju Bjelicu. Najefikasniji igrač u srpskom timu bio je Nemanja Nedović sa 14 poena, Nikola Milutinov dao je deset, Vladimir Štimac i Luka Mitrović po devet, a Bogdan Bogdanović osam. Srbija je sinoć ponovo igrala sa Mađarskom, a susret je bio zatvorenog tipa. Košarkaši će u Kranjskoj Gori biti još dva dana, poslije čega putuju u Francusku, gdje će igrati na turniru protiv domaće reprezentacije i Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana