Радуљица: Кешељ и ја смо дио пропале генерације

Агенције
Радуљица: Кешељ и ја смо дио пропале генерације

Крањска Гора - Кошаркашки репрезентативац Србије Мирослав Радуљица сматра да ће предстојеће првенство Европе бити знатно квалитетније него прошлогодишњи шампионат свијета у Шпанији, али да је увјерен у још једну лијепу причу српског тима, прво у Берлину, а затим и у Лилу.

Србија је прошле године у Шпанији освојила сребро, а финале је и овај пут циљ, јер обезбјеђује пласман на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

- Првенство ће бити јаче и квалитетније него прошлогодишње Светско првенство, али јачи смо и ми. Вратили су се неки играчи који су донели одређени квалитет у репрезентацију и надам се их неће споредне ствари, попут повреда и неких других о којима не желим да причам, одвојити од терена - изјавио је нови члан Панатинаикоса послије прве припремне утакмице и побједе против Мађара у Крањској Гори са 81:61 (18:16, 24:14, 19:13, 20:18).

Он је додао да је презадовољан како је све то изгледало на терену против Мађара, поготово јер је иза екипе напоран период припрема.

- Припреме ми никада нису пријале, али добро се осећам на терену. Дуго времена нисам био ту и недостајала ми је лопта и ови људи. Искрено да кажем једва сам чекао да почну припреме, мада како одмиче време променио сам мишљење. Мислим да су тренинзи доста квалитетнији, познајемо систем рада од прошле године и све делује повезаније него на прошлогодишњим утакмицама у Нишу. Надам се да ће ова прича бити још квалитетнија него прошле године - истакао је Радуљица.

Он је прокоментарисао и поновно "уједињење" са Марком Кешељом, са којим је наступао у млађим селекцијама.

- Марко је мој побратим "стара кука" и зна како треба да се понаша у екипи. Добро је што је ту. Донео је велико заједништво и енергију у тим. Освајали смо заједно медаље у млађим категоријама и то се не заборавља. Ми смо та пропала генерација" - са осмијехом на лицу у свом стилу додао је Радуљица.

Некадашњи NBA центар не крије да се радује утакмицама које слиједе.

- То је лакши и лепши део припрема. Стварно имамо сјајне услове на Крањској Гори, али већ постаје монотоно и једва чекамо да кренемо са утакмицама. Добро смо радили, имамо добру енергију, сконцентрисани смо и то се видело против Мађара - казао је Мирослав.

Радуљица се потом осврнуо на утакмице са Французима, који су и даље актуелни Европски прваци и оцијенио да ће те утакмице бити сјајне увертира за ЕП.

- Сад нам иду две утакмице са Французима, не треба пуно причати о њима јер се зна колико су сјајан тим са свим звездама из NBA. Биће ти сјајна провера за нас и додатни мотив против тако снажне екипе - закључио је Радуљица.

Србија се на ЕП налази у Б групи са селекцијама Шпаније, Турске, Њемачке, Италије и Исланда.

 Најефикаснији

Селектор Александар Ђорђевић у овом дуелу одморио је Милоша Теодосића, Зорана Ерцега, Драгана Милосављевића и Немању Бјелицу. Најефикаснији играч у српском тиму био је Немања Недовић са 14 поена, Никола Милутинов дао је десет, Владимир Штимац и Лука Митровић по девет, а Богдан Богдановић осам. Србија је синоћ поново играла са Мађарском, а сусрет је био затвореног типа. Кошаркаши ће у Крањској Гори бити још два дана, послије чега путују у Француску, гдје ће играти на турниру против домаће репрезентације и Русије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана