Радмило Михајловић, бивши фудбалер Бајерна за Глас Српске: Бајерн и Реал немају слабу тачку

Душан Репија
Радмило Михајловић, бивши фудбалер Бајерна за Глас Српске: Бајерн и Реал немају слабу тачку

Бањалука - Велики дерби четвртфинала Лиге шампиона играће Бајерн и Реал Мадрид, тек за нијансу слабији је меч Јувентуса и Барселоне, док ће свакако бити врло занимљиво и на утакмицама Борусија Дортмунд - Монако, односно Лестер - Атлетико Мадрид.

Ипак, све очи биће уперене у дуел браниоца титуле и Бајерна, који чека на европску круну три године. Бивши фудбалер њемачког великана Радмило Михајловић за "Глас Српске" анализира четвртфиналне парове, а посебно дерби ове рунде.

- Шта рећи, осим да су све прогнозе незахвалне. То су тимови који немају слабу тачку, тренери имају толико широк спектар рјешења за све позиције да вјерујем да понекад ни они сами не знају кога би прије ставили на терен. Само кад погледате Бајерн, Карло Анћелоти има невјероватно много опција. Филип Лам може да игра на беку и у средини терена, исто као Давид Алаба само на другој страни терена, Хави Мартинез посљедњег играча или задњег везног, Џошуа Кимих такође на више позиција... Ни Реал не заостаје много, јер поред машине попут Кристијана Роналда има још 20 асова фудбала - рекао је Михајловић.

Ни послије мало дужег размишљања легенда Жељезничара не може да се одлучи ко има предност.

- Стварно не могу да кажем, јер је заиста незахвално било шта прогнозирати. Прије жријеба ова два тима била су ми уз Барселону главни фаворити за титулу, а тако је и остало, само што ће за једне бити крај у четвртфиналу. То је велика штета, али и срећа за нас љубитеље фудбала који ћемо уживати у 180, а можда и више минута - рекао је Михајловић.

У осталим мечевима он има фаворите.

- Послије преживљене голготе против ПСЖ-а Барселона је способна да оде до краја. То је по именима најкомплетнија екипа на свијету, али и Јувентус има шта да каже. Годинама су доминантни у Серији А, али то им више није циљ. Желе европску круну, али ће и ове године, по свему судећи, остати без ње - рекао је Михајловић.

Потпуно супротне утакмице требало би да буду два остала двомеча четвртфинала.

- Игра Монака је најпријатније изненађење, али се сада намјерио на достојног ривала. Не вјерујем да ће Томас Тухел поновити грешку Пепа Гвардиоле, којем се није исплатила дефанзивна тактика у реваншу. Борусија не зна да се брани, па очекујем фестивал голова. Њих сигурно неће бити толико у мечевима Лестера и Атлетика, а мајстор таквих утакмица је Дијего Симеоне па Шпанцима дајем предност - закључио је Михајловић. 

Парови

Четвртфинале 11. априла отварају Јувентус - Барселона и  Борусија Д. - Монако, а реванши су 19. априла. Већ 12. априла састају се Бајерн и Реал, односно Атлетико и Лестер, који ће своје друге утакмице одиграти 18. априла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана