Прва меч лопта за прекид поста

Агенције
Прва меч лопта за прекид поста

Беч - Само једна побједа и три бода дијеле фудбалере Србије од пласмана на Свјетско првенство у Русију идуће године, а ту побједу покушаће да остваре вечерас у Бечу против Аустрије (20.45).

"Орлови" нису видјели велико такмичење још од Свјетског првенства у Јужној Африци 2010. године, а сада су само на један корак од прекида неугодног поста. Селекција Славољуба Муслина има комотну ситуацију два кола прије краја квалификација у групи Д, а чини се и адекватног ривала да већ вечерас ријеши све дилеме. Аустрија је одавно изгубила све шансе, а како стижу информације из Беча, атмосфера у екипи је нарушена до те мјере да су се играчи окренули против савеза. Играчи су стали уз селектора Марсела Колера, којег чека отказ по завршетку посљедњег меча. Осим тога, вечерас неће наступити шест фудбалера, међу којима су Давид Алаба, Марсел Забицер и Себастијан Предл. Док Аустријанци збрајају повријеђене и међусобне размирице, у табору "орлова" је одлично расположење. Насмијана лица на аеродрому откривају одлучност и вјеру да ће одлучујући корак бити направљен већ на "Ернсту Хапелу", а дуел против Грузије у уторак биће за душу и навијаче. Колико су сви у служби одласка на Мундијал, говори и појављивање Драгана Стојковића Пиксија на аеродрому "Никола Тесла". Легенда српског фудбала пожељела је фудбалерима срећу, а нема сумње да им је подршка из његових уста улила додатно самопоуздање.

У случају повољног расплета у групи Д, може се десити да Србија остане на првом мјесту чак и у случају два пораза, али о таквом сценарију нико не размишља. Први пратилац Велс касни четири бода и вечерас без Герета Бејла гостује Грузији, док Република Ирска дочекује Молдавију, па у посљедњем колу гостује Велсу. Према најавама из Беча, велика журка спрема се и вечерас, јер ће око 30.000 Срба попунити трибине највећег стадиона у Аустрији, па су тако испуњени сви услови да "орлови" већ вечерас изваде визу за Русију.

Група Д

Вечерас: Грузија - Велс (18), Аустрија - Србија (20.45), Република Ирска - Молдавија (20.45).

1. Србија    8        5        3        0        17:7   18

2. Велс       8        3        5        0        12:5   14

3. Р. Ирска 8        3        4        1        9:6     13

4. Аустрија          8        2        3        3        10:10 9

5. Грузија  8        0        5        3        8:12   5

6. Молдавија       8        0        2        6        4:20   2

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана