Промјена капитена у репрезентацији Србије не ремети атмосферу

Глас Српске
Промјена капитена у репрезентацији Србије не ремети атмосферу

Стара Пазова - Изненадна промјена капитена репрезентације Србије неће пореметити атмосферу у тиму, барем тако тврде играчи који се спремају за пријатељске утакмице са Мароком и Нигеријом.

Нови селектор "орлова" Младен Крстајић открио је да ће од сада селекцију предводити Александар Коларов и Немања Матић, за разлику од прошлих неколико година када је то радио Бранислав Ивановић. Иако многима није јасно зашто је ово урађено и прибојавају се како ће то утицати на тим уочи наступа на Свјетском првенству у Русији, играчи тврде да ће све бити како треба.

- Атмосфера у екипи је као и увек одлична. Промена капитена не утиче на нас и не мења односе у екипи - казао је један од најбољих играча репрезентације Душан Тадић.

Исто мисли и први стријелац "орлова" из недавних квалификација Александар Миторвић, који блиста откако је дошао у Фулам на позајмицу из Њукасла гдје није имао прилику да игра.

- Поштујем одлуку селектора о промени капитена. Коларов је уз Матића и Ивановића највеће име у нашој репрезентацији. Спремамо се најбоље могуће за мечеве које ћемо искористити да поправимо тактичке детаље јер у том делу постоји простор за напредак. Имам добру сарадњу са Тадићем и није ми тешко постизати голове - истакао је Митровић.

Он је био члан младе селекције која је постала шампион Европе 2013. године у Литванији, а касније је доста играча из те генерације дошло и до свјетске круне на Новом Зеланду.

- Златни "орлићи" могу да помогну много и мислим да ће у томе успети јер ће бити ослонац репрезентације. Надам се да ће превазићи игра у клубовима јер цела нација улаже много наде у њих и мислим да ће они то оправдати - додао је Митровић.

Они ће нову прилику за доказивање имати у наредне двије пријатељске утакмице. Прва је на програму у петак против Марока у Торину, док ће четири дана касније ривал у Лондону бити Нигерија.

Борба за мјесто у тиму

Александар Митровић није био у доброј форми на почетку ове сезоне, пошто је углавном гријао клупу Њукасла. Тада је постојала шанса да изгуби мјесто у првих 11 репрезентације, али је преласком у Фулам направио одличан посао и вратио се постизању голова.

- Имам добру конкуренцију на својој позицији и ниједног тренутка нисам размишљао да ли ћу морати да играм. Свако окупљање је борба за место на мојој позицији, а на селектору је да одлучи ко ће играти - сматра Митровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана