Прлаиновић пред САД: Фаворити смо, али нема потцјењивања

РТРС
Прлаиновић пред САД: Фаворити смо, али нема потцјењивања

Ватерполо репрезентативац Србије Андрија Прлаиновић оцијенио је да су он и саиграчи фаворити у четвртфиналу првенства свијета против селекције САД.

Прлаиновић је ипак позвао на опрез уз поруку да је полуфинале још далеко.

"Још смо далеко од полуфинала. Фаворити смо, у Бергаму смо показали квалитет за сигуран тријумф али то сада ништа не значи. Не смије да буде потцјењивања", рекао је Прлаиновић за сајт националног ватерполо савеза.

Амерички селектор, некадашњи учитељ српских ватерполиста Дејан Удовичић, своју селекцију већ је отписао реченицом:

"Овдје можемо да победимо све осим Србије, само да нас не растуре", међутим, први сарадник Дејана Савића, Урош Стевановић, поручио је да то сигурно неће заварати екипу Србије.

"Знамо Удовичића, циљ је да своје растерети, нас притисне и онда покуша да изненади. Нећемо насјести томе. Највише страхујем од Мана, кога селектор Савић одлично познаје. Вјерујем у изненађења, па и да голман Барон чува мрежу против нас, јер је био одличан у дуелу са Италијом", казао је Стевановић.

Српски ватерполисти три дана су провели радно, организовани су спаринзи, квалитетан је био прије свега сусрет са Хрватском.

"Психички смо се одморили, одрадили добре тренинге са Хрватима и Грцима. У четвртфиналном мечу постоји опасност, јер играмо против снажног тима који нема императив притиска", рекао је искусни репрезентативац Милан Алексић.

У 12 званичних утакмица Србија је од САД изгубила само једном, и то на Олимпијским играма Лондону, када у саставу није било Слободана Никића.

"Никада нисам изгубио од њих. Удовичић се сигурно неће предати. Азеведо, Купидо и Ман су ударне игле, имају добар спој младости и искуства", сматра Никић, док је Стефан Митровић додао да је због система школовања Американцима јако тешко да направе добре селекције у оваквим спортовима.

"Зато младим играчима много значи искуство Азеведа, Смита, Мозеса. Играју најбоље овдје, са видљивим напретком у сваком погледу", оцијенио је Митровић.

Здравствени билтен у српском тиму је добар, расположење такође, али репрезентативци имају опомену из Барселоне 2013, када су послије три дана одмора остали без полуфинала у дуелу са Црном Гором.

"Извукли смо неке поуке. Нико Американцима ништа неће рећи ако изгубе од Србије, а нама је циљ медаља. Незгодни су, одлична одбрана, шутерима неће бити лако", закључио је Душко Пијетловић.

Четвртфинална утакмица првенства свијета измедју ватерполиста Србије и САД игра се сутра у Казању од 20 часова и 30 минута, уз пренос на телевизији Републике Српске

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана