Пораз немоћне Србије у Лисабону

Б92
Пораз немоћне Србије у Лисабону

Лисабон - Фудбалери Србије поражени су у Лисабону од Португала 2:1 у утакмици четвртог кола I групе квалификација за Европско првенство у Француској.

Србија је на ’Лужу’ одиграла очајан меч, а једино вредно сjећања са овог сусрета биће спектакуларан гол који је постигао Немања Матић.

С друге стране, Португалци су остварили важан тријумф у борби за ЕУРО 2016. и сада држе прво мjесто групе са девет бодова из четири меча.

Србија је остала посљедња са само једним бодом, Данска је трећа са седам, исто колико има и Албанија која је преокретом савладала Јерменију са 2:1.

Поново се показало да је однос према репрезентацији највећи проблем српског националног тима и да статус звијезде у клубу не гарантује успјех у српском дресу.

Изабраници селектора Радована Ћурчића су се током читавог меча лоше кретали, били поприлично непримјетни и индолентни у одбрани.

Утакмица је почела онако како нису прижељкивали – раним голом Португала. Домаћи су до предности стигли већ у 10. минуту преко Рикарда Карваља који је казнио очајну поставку српске одбране код прекида. Чим је камера приказала српску одбрану било је јасно да слиједи проблем – Португалци су одиграли помоћну игру, Коентрао је центрирао, а потпуно усамљен на седам метара био је Рикардо Карваљо који је главом послао лопту у мрежу кроз голмана Стојковића.

’Орлови’ су се мало ослободили, имали неколико солидних напада преко Тадића, али правог ударца ка голу противника није било.

Португалци су претили преко Кристијана Роналда – прво је Стојковић одбранио његов одличан ударац са дистанце, а онда је и Настасић отклонио опасност послије одличног продора звијезде Реал Мадрида.

На одмор се отишло минималном предношћу домаћих, а исти темпо виђен је у првих 15 минута наставка, уз једну добру шансу непримјетног Александра Митровића.

Тада је екипа Србије без игре стигла до изједначења маестралним голом Немање Матића. Тадић је извео корнер, Раћа Петровић је главом прослиједио на другу стативу, гдје је Матић ухватио феноменалан волеј преко главе и закуцао лопту у супротне рашље – 1:1.

Међутим, већ у слиједећем нападу Фабио Коентрао вратио је предност домаћима. На лијевом боку Роналдо је једним додавањем избацио пола одбране и проиграо Мутиња, овај заврнуо на другу стативу гдје је бек Реал Мадрида сачекао и смјестио у мрежу.

До краја меча није било великих узбуђења – Петровићев волеј са 20 метара ухватио је Патрисио, а са друге стране претили су Роналдо, Коентрао и Нани.

У слиједећем колу, 13. јуна Србија ће играти у Копенхагену против Данске, а Португал у Јеревану против Јерменије.

Португал – Србија 2:1
(Карваљо 10, Коентрао 63 - Матић 61)
Португал: Руи Патрисио – Босингва, Карваљо (Фонте 17), Алвеш, Елисеу –Тијаго, Мутињо, Коентрао (Кварежма 78) – Нани, Дани (Вилијан Карваљо 86), Роналдо
Србија: Стојковић – Баста, Ивановић, Настасић, Коларов – Петровић, Матић, Љајић (Шкулетић 85), Тадић (Тошић 78), Марковић (Ђуричић 65) – Митровић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана