Пораз блиједе Србије у првом мечу пред Мундијал у Русији

B92
Пораз блиједе Србије у првом мечу пред Мундијал у Русији

Фудбалери Србије поражени су минималним резултатом (1:0) од Чилеа у првој пријатељској утакмици пред одлазак на Свјетско првенство.

 ‘Орлови’ су у Грацу играли у комбинованом саставу и пружили поприлично блиједу партију, па су Чилеанци могли и убједљивије да славе, да су имали више концентрације у завршници, али и да Владимир Стојковић није уписао неколико изузетних одбрана.


Стријелац јединог гола био је штопер Гиљермо Марипан који је у 88. минуту био највиши у скоку на другој стативи и главом донио коначан резултат.

Тако је српски тим лоше започео финалне припреме за предстојећи Мундијал у Русији, али ће имати поправни када за пет дана против Боливије буде играо утакмицу која ће бити генерална проба.

Селектор Младен Крстајић је, као што је најављивао, “промијешао карте” и у стартних 11 уврстио неколико играча који нису имали превелику минутажу у прошлости, али му се то није много исплатило.

Чилеанци су од самог старта преузели контролу и имали већи посијед лопте, чешће претивши голману Владимиру Стојковићу. У не баш садржајном првом полувремену треба издвојити покушаје Немање Радоњића и Александра Коларова, док је на другој страни најбољу прилику имао Сагал.

Офанзивни везиста Чилеа очајно је реаговао у ситуацији у којој је био усамљен на неких десетак метара, па су ‘Орлови’ уз мало среће сачували 0:0 на полувремену.

Други дио игре почео је измјенама којима је Крстајић покушао да стекне контролу над мечом, а пошто је Стојковић још једном одлично одбранио, то се и догодило.

Немања Матић и Душан Тадић прије свих су унели мирноћу и креативност у игру, Радоњић је још једном опробао ударац са дистанце, док је такође резервиста Сергеј Милинковић-Савић добро сарађивао са Александром Митровићем у шпицу.

Међутим, талас добре игре Србије трајао је тек неких десетак минута, послије чега се Чиле ослободио притиска и кренуо да ријеђа стопостотне прилике. Прво је голман Партизана “скинуо” леијп волеј Валдеса, да би десетак минута касније Енрикес, у кратком временском року, промашио два зицера из петерца.

У обије ситуације био је неометан и чинило се да се Србија извукла, али је гол морао да падне и два минута прије краја регуларног дела Марипан је на већ описан начин донио тријумф Чилеанцима.

Крстајић ће сигурно бити забринут послије овакве представе, али ће морати да спреми екипу за дуел са Боливијом која се игра у петак од 18 часова на истом мјесту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана