Poraz Zvezde u Moskvi za kraj još jedne evroligaške avanture

B92
Poraz Zvezde u Moskvi za kraj još jedne evroligaške avanture

Crvena zvezda poražena je u Moskvi od CSKA u posljednjem, 30. kolu Evrolige – 92:81 (23:24, 14:20, 27:19, 28:18).

Srpski i regionalni šampion, koji je gotovo u potpunosti promjenio ekipu između sezona, završio je učešće u eliti sa 11. trijumfa i 19 poraza, što je i te kako dobar učinak.

Zvezdu sada u potpunosti može da se posveti finalnoj seriji ABA lige protiv podgoričke Budućnosti, koja počinje narednog ponedjeljka u Beogradu, jer ostanak u Evroligi iziskuje osvajanje četvrte uzastopne titule na Jadranu.

S druge strane, 'Armejci' su 24. slavljem još jednom potvrdili osvajanje prvog mjesta u regularnom toku sezonu, dok će ime rivala u borbi za Fajnal-for u Beogradu saznati kada u petak bude kompletirano kolo.

Crveno-bijeli su u Moskvi odigrali rasterećeno, ali i veoma kvalitetno, a takav pristup donio im je odličan početak i dvocifrenu prednost poslije nekoliko uvodnih minuta. Ipak, iako CSKA nije dobro ušao u meč, odnosno više od tri i po minuta nije postigao niti koš – nije 'Armejcima' bilo potrebno vremena kako bi se rezultatski vratili.

Ipak, gosti na prvi duži odmor odlaze sa prednošću, da bi raspoloženi Stefan Janković serijom dobrih poteza, na obije strane terena, nastavio da pravi velike probleme favoritu i u drugoj dionici. Dobro je Zvezda šutirala, ali i pametno kreirala napade, a tačku na gotovo savršeno prvo poluvrijeme stavio je Milko Bjelica trojkom sa više od pola terena.

Iako je drugi dio susreta počeo trojkom Ognjena Dobrića, za novu dvocifrenu prednost, Otelo Hanter i Viktor Rad su za nešto više od minut i po vratili CSKA na samo posjed zaostatka, prije nego što je izuzetno šuterski raspoloženi Vitali Fridzon pogodio svoju treću trojku iz isto toliko pokušaja za totalni preokret.

Djelovalo je da će tim Dimitrisa Itudisa uspjeti da prelomi duel u svoju korist krajem trećeg kvartala, ali Džejms Feldin u pravi čas pogađa svoju prvu trojku, a Branko Lazić sa iste razdaljine ekpresno vraća egal pred odlučujućih deset minuta košarke.

Međutim, nisu momci sa Malog Kalemegdana mogli da ponove isto sredinom posljednje deonice, a velikog udijela u porazu ima i 18 izgubljenih lopti, svakako previše ko god da je protivnik, pa su Moskovljani na kraju slavili i nerealno velikom razlikom.

Najbolji u našem timu bio je Ognjen Dobrić sa 14 poena (1/1 za dva, 4/6 za tri) i tri skoka. Tejlor Ročesti imao je poen manje (4/5 za dva, 1/2 za trI), uz pet asistencija i dvije ukradene lopte, dok su Dejan Davidovac Stefan Janković i Milko Bjelica dodali po 10.

CSKA je predvodio sjajni Fridzon sa 20 poena (2/4 za dva, 3/3 za tri), a imao je i tri uhvaćene lopte, dva asistencije i dvije ukradene. Odličan je bio i Kori Higins sa 19 poena i pet proigravanja, a Ćaćo Rodriges i Otelo Hanter zabilježili su po 12.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana