Полуфинални дуели АБА лиге на скенеру Бајића и Гашића: Звезда велики фаворит, Партизан да се потуче

Иван Драгичевић
Полуфинални дуели АБА лиге на скенеру Бајића и Гашића: Звезда велики фаворит, Партизан да се потуче

Лакташи, Тузла - Не треба бити много паметан и рећи да је Црвена звезда апсолутни фаворит у полуфиналној серији АБА лиге против Будућности, док се много више ватре очекује у дуелу Цедевите и Партизана.

Загребачки тим у суботу од 19 часова дочекује "црно-бијеле" и благи је фаворит. Ипак, навијачи Партизана навикнути су на титуле, те су Загрепчани свјесни да не смију да потцијене трећепласирани тим лигашког дијела такмичења. Тренер Игокее Драган Бајић у посљедњем колу славио је против Партизана, али сматра да Београђани нису без шанси.

- Загрепчани јесу фаворити, имају квалитетнији тим на папиру, али то морају да докажу на терену. Не бих улазио у анализу и мијешао се у посао тренерима. Они најбоље познају своје играче и вјерујем да су се добро припремили за ове дуеле - рекао је Бајић.

Стратег тузланске Слободе Велимир Гашић, који је у два наврата био у стручном штабу Партизана, предност даје Цедевити.

- Предност домаћег терена је изузетно важан фактор у овим серијама, а кад на то додамо искуство домаћих кошаркаша, онда је јасно зашто им дајем више шанси. Партизанова шанса је у контроли ритма, односно да утакмицу спусти на мањи број посједа, те чврстом одбраном покуша да осујети јак индивидуални квалитет Цедевите. Битан сегмент биће дефанзивни скок и изгубљене лопте, јер је Партизан доста кубурио са та два елемента - рекао је Гашић.

Према мишљењу већег дијела јавности, прво полуфинале требало би да буде доста интересантније од дуела Звезде и Будућности, јер је учесник Евролиге велики фаворит.

- Београђани серију завршавају у два меча. Убијеђен сам у то и не видим начин да их Будућност угрози. Ово што Звезда игра ове сезоне је ниво изнад осталих - рекао је Бајић.

Ни Гашић не даје неке шансе екипи Илијаса Зуроса, без обзира на то што Подгоричани имају неколико јаких индивидуалаца.

- Маркус Вилијамс је прошлог понедјељка одиграо добро против бившег тима. Немања Гордић је такође квалитетан плејмејкер, али они не могу да издрже притисак Бранка Лазића. Својом агресивношћу очекујем да неутралише организаторе игре Будућности и онда је посао завршен. Није у питању само Лазић, него и Немања Дангубић, Чарлс Џенкинс и остали. Звезда јача у свим елементима и за мене ту нема никакве дилеме - додао је Гашић.

Меч између Звезде и Будућности на програму је у недјељу од 19 часова, а Дејан Радоњић ни у овом мечу неће рачунати на Стефана Јовића. Полуфиналне серије играју се на двије побједе са наизмјеничним домаћинствима.

Партизанов концепт

Велимир Гашић је до прије годину и по радио у Партизану и казао је да му се не свиђа овосезонски тим, односно концепт екипе.

- Партизан је увек био авангарда, имао је младе играче који су стасавали и касније одлазили у иностранство. Изузев Вање Маринковића, не видим младог играча који би се развио у велико аса, тим је искусан, а једино оправдање за такву селекцију може да им буде резултат - рекао је Гашић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана