Полиција сумња да је на Мамића пуцано из снајпера

index.hr, N1, 24sata.hr
Полиција сумња да је на Мамића пуцано из снајпера

Здравко Мамић, савјетник хрватског фудбалског клуба Динамо, рањен је у ногу у засеоку Видовићи крај села Зидине код Томиславграда у БиХ.

Загребачки портал "Индекс" јавља да полиција претпоставља да се радило о хицу из снајперске пушке с пригушивачем.

Према незваничним информација које је овај портал добио, полиција сумња да је на Мамића пуцао професионалац, а не аматер.

У полицији претпостављају да је нападач пјешке дошао на мјесто догађаја и припремио сачекушу за Мамића, додаје "Индекс".

Здравко Мамић је у Видовиће дошао с неколико аутомобила и био је у друштву већег броја чланова своје породице и родбине с којима је дошао на гроб свог оца.

До напада је дошло у преподневним сатима, а Мамић је превезен у болницу с прострелном раном на нози и ван животне опасности је.

"Напад се догодио одмах након што је изашао из возила. Он је осјетио снажну бол у предјелу ноге као да га је нешто опекло", рекао је портпарол МУП-а Херцегбосанске жупаније Ивица Врдољак.

У Дому здравља се тренутно налази полиција, а блокирано је подручје на којем се пуцњава догодила. Полиција трага за непознатим починиоцима који су побегли након пуцњаве.

Фудбалски клуб "Динамо" саопштио је да је "ужаснут оружаним нападом и покушајем убиства савјетника клуба Здравка Мамића у Томиславграду".

Недавно је први човјек загребачког "Динама" Здравко Мамић нападнут на одмору на Брачу, а нападач га је ударио шаком у главу с леђа.

Редакција 24сата добила је фотографију из Дома здравља Томиславград на којој се види насмијани Здравко Мамић. Из Дома здравља поручују како је Мамић у одличном стању.

Након што су му санирали рану, понудили су му да га пребаце до КБЦ-а Сплит што је Мамић одбио. На властито инсистирање су га пустили те је сјео у ауто и кренуо према Загребу, јавља исти извор. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана