Pogledajte kako je hrvatski bokser nokautirao sudiju

Agencije
Pogledajte kako je hrvatski bokser nokautirao sudiju

Hrvatski juniorski bokserski reprezentativac Vido Lončar, koji je u ponedjeljak naveče nakon poraza na Evropskom prvenstvu u Zagrebu fizički napao poljskog sudije Macieja Dziurgota i nanio mu teške tjelesne povrede, doživotno je suspendovan od strane Hrvatskog bokserskog saveza i nalazi se u pritvoru, javila je Hina.

Nesvakidašnji incident dogodio se u ponedjeljak naveče u zagrebačkom Domu sportova, gdje je u toku juniorsko Evropsko prvenstvo za boksere.

Hrvatski reprezentativac u kategoriji do 81 kg Vido Lončar, koji je poražen tehničkim nokautom u drugoj rundi od Litavca Baniulisa Algirdasa, prije proglašenja pobjednika udario je sudiju Macieja Dziurgota u glavu, a kad je ovaj završio na podu, Lončar mu je zadao još sedam udaraca u tijelo, prije nego što su priskočili bodovni suci i doslovno izvukli pomahnitalog hrvatskog boksera iz ringa.

Nesretni poljski sudija završio je u bolnici s teškim tjelesnim povredama, a cijeli je slučaj prijavljen policiji te je Lončar završio u pritvoru. Uslijedila je brza reakcija Hrvatskog bokserskog saveza koji je Lončaru, članu BK Sesvete čiji je osnivač predsjednik HBS-a Bono Bošnjak, izrekao doživotnu zabranu bavljenja boksom, a još se očekuje i očitovanje Evropske boksačke konfederacije.

"Ovo je najgore što nam se moglo dogoditi. Ovo je sramota za Zagreb i Hrvatsku, a boksačkom sportu je nanesena velika šteta. Sav trud koji smo uložili u organizaciju ovog prvenstva i podizanje imidža hrvatskog boksa uništen je u nekoliko sekundi", izjavio je glavni sekretar HBS-a Marko Marović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana