Pobjede Partizanu i Crvenoj zvezdi donose evropsko proljeće

Glas Srpske
Pobjede Partizanu i Crvenoj zvezdi donose evropsko proljeće

Beograd - Pobjedama protiv Jang Bojsa i BATE Borisova najbolji srpski klubovi Partizan i Crvena zvezda mogli bi da obezbijede evropsko proljeće, što se nije desilo od raspada Jugoslavije.

„Vječiti“ bi sigurno objeručke prihvatili ovu situaciju da im je bila ponuđena prije početka grupne faze. Imaju sve u svojim rukama i ostaje „samo“ da odigraju dobro i u direktnim duelima izbace konkurente iz trke za prolaz u nokaut fazu Lige Evrope. Ukoliko Partizan dobije Švajcarce, a Dinamo iz Kijeva osvoji bar bod protiv Skenderbega, „crno-bijeli“ će se kolo prije kraja radovati šesnaestini finala ovog takmičenja. Posao će biti otežan zbog izostanka najboljeg igrača Zorana Tošića.

- Postoji pritisak, nisam mogao da zaspim, jer uveliko razmišljam o utakmici protiv Jang Bojsa. Ne smemo pasti pod tom tenzijom, moramo ostati hladne glave i vrelog srca. Očekujem pun stadion i da svi zajedno ostvarimo cilj - rekao je napadač Partizana Ognjen Ožegović.

Zvezda igra odlično, fudbaleri pucaju od optimizma, ali je povreda Nemanje Radonjića malo sasjekla ekipu. Novopečeni reprezentativac je morao na snimanje stopala i neizvjestan je za nastup u Bjelorusiji.

- Očekuje nas možda najbitnija utakmica u grupi, jer možemo da završimo sav posao tamo. Dobro radimo i nadam se da ćemo osvojiti bodove. Kvalitetna su ekipa, sigurno neće biti lako, imaju dosta iskustva igranja u Evropi, mnogo više od nas. Ipak, imamo kvalitetnije igrače i to moramo da iskoristimo - rekao je vezni igrač Zvezde Nenad Krstičić.

Vicešampion Srbije u slučaju pobjede priželjkuje pobjedu Arsenala ili remi u Kelnu kako bi Nijemci ispali iz trke i u tom slučaju bi Zvezda bila siguran učesnik nokaut faze Lige Evrope. Utakmice Zvezdine grupe H igraju se sutra od 19 časova, dok se dueli Partizana i Jang Bojsa, odnosno Skenderbega i Dinama igraju dva časa kasnije.

Grupa B

1. Dinamo K.       4       3       1       0       9:5    10

2. Partizan        4       1       2       1       5:4    5

3. Jang Bojs         4       0       3       1       4:5    3

4. Skenderbeg     4       0       2       2       2:6    2

Grupa H

1. Arsenal          4       3       1       0       8:3    10

2. C. zvezda         4       1       2       1       2:2    5

3. BATE     4       1       1       2       6:10  4

4. Keln       4       1       0       3       6:7    3

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana