По 15 дана затвора за 14 навијача из Сплита

По 15 дана затвора за 14 навијача из Сплита 04.08.2018 11:17 | Срна

Београд - Прекршајни суд у Београду осудио је 14 навијача Хајдука из Сплита са по 15 дана затвора, а осталих 13 приведених је ослобођено, пише “Политика”.

Суђење хрватским хулиганима пред Прекршајним суд у Београду завршено је касно синоћ након чега је услиједила израда судских одлука.

За 13 окривљених није било доказа да су учествовали у пљачки бензинске станице “Мол” у Врчину и у писању усташких графита, а 14 је осуђено, јер је суд утврдио да су учинили прекршај “непристојно, дрско и безобзирно понашање у групи”.

Они ће бити послати у затвор у Падинској Скели, наводи лист.

Тројица су кажњена новчано са по 20.000 динара због ношења палица и бакљи, а а полиција је идентификовала и хулигана који је на бензинској пумпи писао усташке графите.

Током суђења које је почело поподне и трајало до 22 часа, саслушано је свих 27 окривљених навијача из Хрватске и завршен је доказни поступак, рекао је за Тањуг предсједник Прекршајног суда Милан Мариновић.

Један окривљени који је јуче био приведен у Гроцкој је малољетан, па се против њега не води овај скраћени поступак.

Након испитивања у полицији у Гроцкој полиција је против навијача “Хајдука” поднела прекршајне пријаве због прекршаја “дрско и безобзирно понашање у групи” из Закона о јавном реду и миру, за које је запрећена казна рада у јавном интересу или затвор од 30 до 60 дана.

Пријавом се терете да су на једној пумпи у Врчину у четвртак око 3:30 сати послије поноћи узели робу из продавнице у вриједности од око 200.000 динара не плативши.

Такође један од окривљених се терети да је исписао графит са усташким симболима.

На тај начин су угрозили сигурност грађа као и имовине, каже се у прекршајним пријавама.

Они ће имати право жалбе у року од осам дана, али ове жалбе неће одложити извршење евентуалних казни.

То значи да ће уколико буду осуђени на затвор, одмах бити спроведени на издржавање.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица